131983
16:38 12.042024

За матеріалами СБУ до 10 років тюрми засуджено колаборанта, який співпрацював з окупантами на Херсонщині

Події 748

Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного ув’язнення засуджено мешканця м.Херсон, який добровільно співпрацював з окупантами в окупованому на той час Херсоні.

Після захоплення міста військами рф, колаборант обійняв керівну посаду в створеному окупантами незаконному органі влади. Так, зловмисник погодився очолити «відділ контролю за експлуатацією будівель і споруд і капітального ремонту міністерства охорони здоров’я Херсонської області».

Будучи прихильником «руського міра», він співпрацював із загарбниками та допомагав їм встановлювати владу. На займаній «посаді», колаборант займався утриманням будівель, споруд і навколишньої території, організовував їх ремонт.

Рішенням Ужгородського міськрайонного суду зловмисника визнано винним за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 10 років.

Судовий розгляд здійснювався у порядку спеціального судового провадження, за відсутності обвинуваченого.

Наразі вирок, згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу, набрав законної сили.

Заходи з викриття зловмисника проводили співробітники СБУ в Херсонській області. Спеціальне досудове розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах