131955
16:38 11.042024

На кордоні зі Словаччиною затримали двох українців, один виявився переправником

Події 1991

Прикордонники Чопського загону затримали двох чоловіків, які рухалися лісом в бік Словаччини.

Інформацію про можливу спробу незаконного перетину держрубежу військовослужбовцям відділу «Новоселиця» попередньо надали оперативні співробітники загону. Вказаний ними напрямок посилили додатковими нарядами, залучили оперативників та оператора безпілотних літальних апаратів.

У ході пошукових заходів за допомогою дрона прикордонники зафіксували рух двох невідомих поблизу населеного пункту Мирча Ужгородського району. Помітивши прикордонний наряд, один з чоловіків вдався до втечі, однак йому його зупинив прикордонний наряд.

Оперативників співробітники встановили, що втікач є переправником іншого затриманого, двадцятирічного жителя Полтавщини. За грошову винагороду він зобов’язався провести юнака до кордону зі Словаччиною.

Чоловіків доставили у прикордонний підрозділ. Після встановлення обставин правопорушення, полтавця буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону.

Переправника, сорокарічного ужгородця, буде притягнуто до відповідальності за ч. 1 ст. 185-10 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України». Також у його діях вбачають ознаки кримінального правопорушення за ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Відповідне повідомлення надіслано на адресу Нацполіції.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах