131921
13:12 10.042024

Намагалися втекти за кордон, натомість поповнили держбюджет на $3800 і сплатять чималий штраф – на Берегівщині засудили двох чоловіків

Події 655

Берегівська окружна прокуратура довела вину двох закарпатців у вчиненні корупційних правопорушень. Суд визнав їх винними за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду).

За хабар військовозобов’язані чоловіки намагалися домовитися з прикордонниками Мукачівського загону, аби ті посприяли їм у безперешкодному виїзді з України. Йдеться про два випадки, що трапилися восени 2023 року.

Так, 32-річний житель Тячівщини через пункт пропуску «Вилок» спробував виїхати на територію ЄС. Отримавши напередодні дві відмови в перетині кордону, чоловік відважився втретє випробувати долю. Для більшої переконливості запропонував співробітнику Держприкордонслужби хабар, поклавши гроші в паспорт. Однак спроба виявилася невдалою, а за рішенням суду закарпатець ще й повинен сплатити 25 500 грн штрафу. Вирок щодо нього набрав законної сили.

Інший чоловік – 23-річний мешканець Берегівщини – намагався перетнути кордон з Угорщиною у пункті пропуску «Лужанка». Законних підстав він для цього не мав, однак сподівався «вирішити питання» за допомогою неправомірної вигоди. Така спроба була безуспішною і обернулася чоловіку штрафом у розмірі 42 500 грн.

Загальна сума хабарів, які пропонували закарпатці, склала 3800 доларів США. Наразі ці кошти конфісковані в дохід держави.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах