131358
09:43 22.032024

Завищення ціни газу для опалення закладів освіти – за позовом Мукачівської окружної прокуратури підприємство відшкодує понад пів мільйона гривень

Події 487

Ювенальні прокурори Мукачівської окружної прокуратури виявили порушення у діях постачальника газу для освітніх закладів району та звернулися з позовом до суду.

Було встановлено, що у 2020 році Мукачівська райдержадміністрація уклала із підприємством договір про закупівлю природного газу вартістю 3,6 млн грн. У подальшому сторони безпідставно уклали нові додаткові угоди, за якими ціна за кубічний метр зросла на понад 50%. Це призвело до неправомірного зменшення обсягів поставок газу. Такі дії суперечили Закону України «Про публічні закупівлі».

Ставши на захист інтересів держави, прокуратура звернулася з позовом до Господарського суду Дніпропетровської області, адже саме в цьому регіоні було зареєстроване підприємство. Серед вимог прокурора – визнати недійсними згадані додаткові угоди та стягнути з постачальника безпідставно сплачені йому кошти в розмірі 561 тис. грн.

Позов окружної прокуратури задоволено в повному обсязі. Рішення набрало законної сили, а на його примусове виконання суд видав наказ про стягнення коштів із боржника.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах