131327
12:23 21.032024

Мукачівця в центрі міста побили бруківкою

Події 951

Конфлікти прямо просто неба. На жаль, на Закарпатті трапляються бійки навіть у людних місцях. При цьому ще й безпідставні.

Саме така сутичка сталася восени минулого року в мукачівця зі знайомим та його неповнолітнім приятелем.

Тож у чому була суть конфлікту? Із чого він почався? Чому зловмисники побили чоловіка? Це і з’ясовував «Карпатський об’єктив».

Сидів на лавиці. Почали чіплятися

Тієї ночі Олексій (імена фігурантів із етичних міркувань у матеріалі замінено) спокійно відпочивав у центральній частині міста, сидів на лавиці і не підозрював, що з ним може трапитися лихо. Аж поки до нього не підійшли двоє людей.

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, «9 вересня 2023 року приблизно о 23:15» Іван та Василь, який є неповнолітнім, на площі Кирила та Мефодія в Мукачеві зустріли Олексія. Чоловік сидів на лавиці. Вони підсіли до нього і завели розмову, під час якої його «ображали та погрожували фізичною розправою». Відтак від слів молодики перейшли до справи і «умисно, з метою спричинення тілесних ушкоджень», Іван наніс закарпатцеві «один удар рукою зажатою в кулак в область потилиці». Від цього чоловік упав на землю. Коли ж підіймався, Іван наніс йому «ще один удар кулаком в область шиї». Олексій перелякався і вирішив втекти, але зловмисники його швидко наздогнали. Вони побачили, що він зупинився неподалік будинку, тож почали й далі його лупцювати та «погрожувати фізичною розправою». Відтак Василь «взяв в руку гранітну цеглину (по типу бруківки), підійшов ближче та наніс нею два удари по голові» нещасного. Олексій знову впав. Коли ж піднімався, до нього наблизився Іван та наніс йому «декілька ударів руками затиснутими в кулак по голові».

Коли ж Олексій встав, вкотре спробував утекти від нападників. Але вони й цього разу почали його наздоганяти. Більше того, Василь кинув у нього бруківку і влучив у голову. Мукачівець знову впав, а Іван та Василь з новою силою продовжили його гамселити «ногами по голові».

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, кривдники завдали Олексію важких тілесних ушкоджень у вигляді «синців в правій орбітальній частині голови та верхньої повіки правого ока, саден в області спинки носу, перелому скроневої кістки зліва, кісток носа» та інших травм.

Після нападу на Олексія, якого молодики залишили посеред дороги напризволяще, вони накивали п’ятами із місця пригоди.

Били до втрати свідомості

На щастя, завдяки своєчасно наданій медичній допомозі Олексій вижив, а його кривдникам довелося постати перед судом. Як же вони пояснили свої дії? Що сказали на свій захист?

Іван свою провину визнав повністю. У всьому каявся та запевнив, що наразі помирився з Олексієм.

«Тієї ночі ми дійсно спричинено тілесні ушкодження Олексію. Я майже нічого конкретно не можу пригадати, бо перебував у стані алкогольного сп’яніння. Можу сказати тільки, що завдав йому не меншу двох ударів кулаком по голові. Бив його спочатку на лавиці в центрі міста, потім біля пам`ятника Кирилу і Мефодію, коли він хотів утекти. Далі тримав, коли його намагався вдарити приятель», – запевнив він.

Василь теж зазначив, що у всьому кається та свою провину не заперечував.

«Між нами справді виникла суперечка. Спочатку першим Олексію удар кулаком наніс Іван. Після цього він схопив за одяг мене та намагався вдарити. Відтак пробував від нас утекти, – стверджував хлопець. – Ми наздогнали його біля кінотеатру. Там Іван його тримав, а я вдарив по голові. Коли Олексій знову почав утікати, я схопив бруківку і кинув її в нього. Він упав. Ми з Іваном підійшли до лежачого Олексія і нанесли йому ще декілька ударів ногами по голові та тулубу. Наразі ми примирилися».

Я що з приводу нападу думає Олексій?

«Конфлікт трапився на початку вересня минулого року. Була ніч. Я сидів на лавиці на площі Кирила і Мефодія. До мене підійшли Іван з Василем та почали чіплятися, провокувати на сварку. Спочатку Іван вдарив мене кулаком у область шиї, внаслідок чого я впав. Потім почалася штовханина. Хотів утекти, але не вдалося. Біг у напрямку театру, та мене наздогнали. Василь вдарив мене бруківкою в голову, а Іван кулаком. Від болю втратив свідомість. Що відбувалося далі, пригадати не можу», – зізнався чоловік.

Утім він також дожав, що з нападниками помирився і претензій до них не має.

Суд визнав обох зловмисників винними в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень і засудив Івана до 5, а Василя до 4 років і 6 місяців позбавлення волі.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах