131315
09:28 21.032024

Закарпатця, який за $4000 мав переправити військовозобов’язаного через кордон, засуджено до 5 років ув’язнення

Події 472

За публічного обвинувачення Берегівської окружної прокуратури жителя Іршави засуджено за незаконне переправлення військовозобов’язаного через державний кордон із корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Суд призначив йому покарання – 5 років за ґратами із конфіскацією майна.

Прокурор довів, що чоловік погодився за 4000 доларів США допомогти громадянину незаконно потрапити на територію країн ЄС. Він наказав останньому оселитися в одному з готелів Берегова та чекати там слушного часу для перетину держрубежу. Також надав вказівки, яким чином це можна буде зробити.

Переправника з «клієнтом» викрили на початку листопада 2022 року. Вони на автомобілі «Volkswagen» рухалися до с. Бадалово, у бік кордону з Угорщиною. Коли обвинувачений зрозумів, що його викрито, намагався втекти, однак правоохоронці затримали його.

У судовому засіданні він не визнав свою вину. При цьому прокуратура наполягала на призначенні чоловіку покарання у виді ув’язнення строком на 7 років.

Берегівський районний суд взяв до уваги, що обвинувачений є пенсіонером, не судимий раніше та утримує неповнолітню дитину, тому призначив йому покарання, застосувавши ч. 1 ст. 69 КК України.

Вирок ще можна оскаржити в суді апеляційної інстанції.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах