131183
14:41 17.032024

В Ужгороді викрили українця на спробі виїзду за кордон з підробленими документами

Події 630

Чоловік прямував до Словаччини рейсовим автобусом «Свалява – Кошице» через пункт пропуску «Ужгород».

На контроль разом з паспортом громадянина України для виїзду за кордон він надав три свідоцтва про народження дітей – громадян Таджикистану.

У ході опитування чоловік сказав, що за національністю він таджик та до приїзду в Україну проживав у Таджикистані. Там, за його словами, має двох дружин, з якими перебуває у цивільному шлюбі, і від яких має трьох дітей. У 2022 році він приїхав до Києва та після одруження з українкою набув громадянства України.

Втім, перевіряючи документи багатогранного чоловіка, у свідоцтвах про народження «його» дітей прикордонники виявили ознаки підробки. Зокрема, інспектори встановили, що оригінальні дані у всіх трьох документах було витравлено хімічною речовиною, а зверху нанесено новий текст.

На місце події викликали співробітників Нацполіції. Підроблені документи вилучила слідчо-оперативна група. На адресу Нацполіції прикордонники направили повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах