131177
12:38 17.032024

На Закарпатті судитимуть двох священнослужителів УПЦ МП за антиукраїнську діяльність

Події 636

Слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників СБУ та процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури завершили досудове розслідування щодо антиукраїнської діяльності двох настоятелів храмів Української православної церкви московського патріархату.

Під час слідства було встановлено, що 30-річний та 43-річний клірики з Тячівського району через свої акаунти у соцмережах публічно насаджували аудиторії наративи комуністичного режиму. Чоловіки поширювали заборонену в Україні символіку та російські гасла, пропагували тоталітарний режим.

Обвинуваченим інкримінують ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

Обвинувальні акти разом з матеріалами кримінальних проваджень буде скеровано для судового розгляду. Відповідно до санкції статті, фігурантам загрожує до 5 років ув’язнення з конфіскацією майна, або без такої, інформує Поліція Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах