131145
08:27 16.032024

Обстріл Одеси: загинуло 20 осіб, серед них медик, рятувальник та ексчиновник

Події 3997

Близько опівдня 15 березня росія обстріляла Одесу. Ворог прицільно бив по цивільній інфраструктурі, здійснював атаку ракетами «Іскандер-М». Здійснювалися удари з території окупованого Криму.

Перші вибухи в місті пролунали об 11:05.

Коли на місце трагедії прибули рятувальники та медики,  було нанесено новий удар, внаслідок чого постраждали цивільні люди.

«Серед медиків та рятувальників є тяжкопоранені. Загинули фельдшер та співробітник ДСНС, які після першого вибуху приїхали надавати допомогу на місце», – йдеться у повідомленні ДСНС в Одеській області.

Внаслідок ворожого обстрілу руйнувань зазнала триповерхова будівля рекреаційного об’єкту, пошкоджено щонайменше 10 приватних будинків, станцію техобслуговування, газопровід низького тиску, авто швидкої допомоги та 2 пожежно-рятувальні автомобілі.

Відомо, що загинуло 20 осіб, 73 отримали поранення.

Як повідомив голова Одеської районної ради Віталій Барвіненко, серед загиблих від ракетного удару колишній заступник міського голови Сергій Тетюхін, командир батальйону «Цунамі» Олександр Гострищев, а також заступник начальника ГУНП в Одеській області Дмитро Абраменко.  Очільник Одеси Геннадій Труханов підтвердив у соцмережах інформацію про загибель свого колишнього першого заступника.

«Його спадщина – це сучасні транспортні розвʼязки, надана міжнародними партнерами техніка та багато ефективних рішень для покращення міського простору», – написав він.

А Євген Терехов, боєць 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського, коментуючи смерть Олександра Гостіщева, зазначив, що загиблий побратим служив спершу у батальйоні «Дніпро-1». Після цього працював у Національній поліції (був заступником керівника поліції Одещини), а відтак, із початком повномасштабного вторгнення, став командиром батальйону поліції особливого призначення «Цунамі».

За інформацією Одеської міської ради, з метою вшанування пам’яті загиблих, у зв’язку з трагедією, яка сталася внаслідок ворожої атаки на Одесу та призвела до загибелі людей, 16 березня оголошено днем жалоби.

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах