131027
11:13 13.032024

росія вдарила по Кривому Рогу та Сумах: є загиблі

Події 4926

Увечері 12 березня росія випустила по Кривому Рогу керовану авіаційну ракету Х-59, яка завдала значних руйнувань, Зокрема, уламки пошкодили на багатоповерхівку.

Про це повідомив очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Як додав голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул, внаслідок ворожої ракетної атаки сталося щонайменше три влучання.

«Зокрема пряме влучення в дев’ятиповерховий будинок. Є загиблі та поранені серед мирних жителів. ДСНС гасить пожежі. Швидка допомога працює. Штаб допомоги людям розгортається на Східному-1 біля АТБ від 20:00. Туди можна звернутися з питань розселення, будматеріалів, щоб закрити вибиті вікна, та з будь-яких інших питань», – написав Вілкул.

Згодом стало відомо, що серед потерпілих є діти, а число постраждалих сягнуло 44 осіб. Повідомлялося також про чотирьох загиблих. Крім того, госпіталізовано 17 дорослих (з них четверо тяжких, одна жінка у вкрай тяжкому стані) та дев’ятеро дітей (один у тяжкому стані).

«Після вечірньої атаки ворога восьмеро «важких». Серед них три дитини, зокрема, 4-річний хлопчик. Найменшим постраждалим від російського терору немає й року. Це 2-місячний хлопчик та 11-місячна дівчинка. Госпіталізовані понад два десятки людей. Решта лікуватиметься амбулаторно», – зазначив голова Дніпропетровської ОВА.

Загалом у місті пошкоджено два десятки багатоповерхівок, по 2 садочки та школи, адмінбудівлю, підприємство, магазин, склад по понівечено автомобілі.

Президент України гостро відреагував на атаку по рідному місту і пообіцяв удари у відповідь.

«Ми будемо завдавати російській державі втрат у відповідь – цілком справедливо. Вони у Кремлі повинні привчитися до того, що терор для них не буває безкарним. Цих хворих уже нічого не вилікує від зла, але втрати вони відчують. російська держава буде втрачати, і тільки це може зробити її безпечною для сусідів. Не лише для України. Для різних народів наші дії зараз рятівні», – наголосив Володимир Зеленський.

Також глава держави зазначив, що потерпілим надається необхідна допомога та подякував усім всім, хто був залучений до рятувальної операції: ДСНС, медикам, Нацполіції, психологам, волонтерам.

Крім того, російські війська уночі 12 березня вдарили по багатоповерхівці у Миргороді Донецької області. Внаслідок влучання по багатоповерхівці дві людини загинули і 5 отримали поранення. Зазначається, що рятувальникам вдалося витягнути з-під завалів 13-річну дівчинку, яка не отримала фізичних травм.

Також БпЛА уночі проти 13 березня атакували Суми. Як зазначили у ОВА, відбулося влучання у п’ятиповерховий будинок.

Повідомляється, що пошкоджено 30 квартир, із яких 15 зруйновано. Із-під завалів врятували 10 осіб, 8 із яких отримали травми різного ступеню важкості. Відомо про трьох загиблих.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах