130947
12:49 11.032024

Виманила майже 1,5 млн грн за «зняття порчі» – на Закарпатті встановили підозрювану у шахрайстві особу

Події 588

За процесуального керівництва Іршавського відділу Хустської окружної прокуратури 22-річній уродженці Київщини повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 190 КК України).

За інформацією слідства, жінка шляхом обману виманила у закарпатки грошові кошти на загальну суму майже 1,5 млн грн та ювелірні прикраси. Потерпіла звернулася до правоохоронців і повідомила, що стала жертвою аферистки, яка під виглядом «зняття порчі з сім’ї» заволоділа усіма її заощадженнями.

Встановлено, що з так званою провидицею мешканка Закарпаття контактувала через мережу Інтернет. Підозрювана запевнила, що допоможе жінці, але для проведення необхідних ритуалів їй потрібні гроші та золоті прикраси. Частину коштів потерпіла переказала на банківську картку зловмисниці, частину готівкою передала їй через довірену особу.

Сама ж підозрювана увесь цей час знаходилася у м. Чернігів. Правоохоронці встановили її місце проживання і провели там санкціоновані обшуки. Знайшли та вилучили мобільний телефон, банківські картки, квитанції та ювелірні прикраси, серед яких і ті, що належать потерпілій.

Жінку вже доставили на територію Закарпатської області та обрали їй запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести 1 млн 481 тис. грн застави.

Подальше досудове розслідування здійснюють слідчі відділення поліції № 1 Хустського районного управління поліції. Ймовірних спільників громадянки та інших потерпілих від шахрайських дій встановлюють.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді відбулося позачергове засідання сесії міськради
13:58
На Мукачівщині прокуратура виявила сміттєзвалище, що функціонує з порушеннями, та звернулася з позовом до суду
13:41
На Іршавщині розіграли Кубок району з футболу серед ветеранських команд
13:20
Житель Іршавщини за кілька днів викрав товару з магазину на майже 10 тисяч гривень
13:05
У Міноборони розповіли, коли запрацює Е-кабінет військовозобов’язаного
12:55
На війні загинув закарпатець Михайло Світлик
12:25
Скоро літо. Як худнуть закарпатки і скільки це коштує
12:02
Мукачівські школярі стали переможцями районних змагань «Пліч-о-пліч» з волейболу, футзалу, спортивного орієнтування та баскетболу
11:40
Фінансові порушення на понад 1,1 мільйона гривень виявили аудитори в освітній галузі маленької закарпатської громади
11:02
«Минай» уже не останній у турнірній таблиці Української прем’єр-ліги
10:32
Всі новини