130688
16:02 3.032024

На Виноградівщині син побив матір, бо не хотіла спати там, де він сказав

Події 951

Конфлікти між батьками та дітьми – не рідкість. Утім, як правило, більшість закінчуються цивілізовано і далі взаємних словесних образ не з’ясовування стосунків на заходять. Однак коли син дорослий, а мати вже в літах… і молодик при цьому «підігрітий» оковитою, на жаль, часом стаються і досить неприємні випадки з доволі непередбачуваними наслідками.

Саме така подія трапилася у Кролеві влітку 2023 року. Син познущався над рідною людиною тільки через те, що був п’яним і не тямив, що робить. При цьому життя жінки тільки дивом врятували медики.

Тож через що трапився конфлікт і яке покарання отримав домашній насильник? Це і з’ясовував «Карпатський об’єктив».

Добив до втрати свідомості

28 липня 2023 року у Королеві Василь (імена з етичних міркувань у матеріалі замінено) прийшов додому доволі пізно, попередньо уже добряче «підзарядившись» спиртним. Пив у той день і вино, і горілку… Марія на час повернення сина була вдома і збиралася відпочивати… Але не вийшло.

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, була вже 22 година. Жінка знаходилася на терасі будинку. Туди ж прийшов і її син, який «перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, затіяв сварку із своєю матір`ю». Нецензурна лексика швидко замінилася на застосування фізичної сили. Тож молодик «діючи умисно, з метою спричинення тілесних ушкоджень, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, їх караність та настання суспільно-небезпечних наслідків, наніс жінці, яка в той час сиділа на дивані на терасі, множинні удари кулаками обох рук в область голови та обличчя».

Проте вгамуватися Василь ніяк не міг. Очевидно не мав куди вихлюпнути надмір емоцій. Тому «не звертаючи уваги на умовляння матері» та на те, що вона «з метою уникнення конфлікту намагалася покинути терасу, продовжував її бити» і наніс їй «множинні удари кулаками обох рук в область голови». Від отриманих травм жінка «втратила свідомість та впала на підлогу».

Згідно з висновками судово-медичної експертизи, молодик спричинив матері «тілесні ушкодження у вигляді синців, саден», а також «множинних переломів кісток черепа та кісток обличчя, закритої черепно-мозкової травми» та ще цілий ряд інших серйозних травм, які кваліфікуються як умисні тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні в момент заподіяння.

Як саме бив матір – забув

Свою провину у суді Василь визнав повністю, у вчиненому щиро розкаявся, але запевнив, що події тієї ночі пригадати так і не зміг.

«Протягом цілого дня я вживав алкогольні напої, – заявив він. – Пив і горілку, і вино. Повернувшись додому увечері, посварився з матір’ю, побив її. Всіх подробиць не пам`ятаю, оскільки перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння».

Також молодик додав, що йому соромно перед рідною людиною за ганебний вчинок.

«Мені дуже ніяково через те, що сталося. Я вибачився перед мамою, став на шлях виправлення, а алкоголем більше не зловживаю. Запевняю, що більше ніколи нічого подібного з мого боку не повториться», – наголосив Василь.

Марія розповіла, що проживає разом із сином, образи на нього не тримає, оскільки він – не чужа для неї людина, а материнське серце здатне пробачати.

«Того вечора я прийшла додому і вирішила лягти спати на терасі. Було літо, ніч виявилася теплою. У цей час до мене підійшов син і просив піти до будинку дивитися телевізор. Однак я йому відмовила. Тоді він запропонував випити трішки вина. Ми перехилили по чарочці. Раптом Василь почав мене ображати, а після цього безпричинно побив. Тоді подзвонив доньці і повідомив, що відлупцював якихось чоловіків. Донька зателефонувала сусідці, яка прийшла до нас і знайшла мене знесиленою й побитою», – наголосила жінка.

Також Марія просила суворо не карати сина, мовляв, хоч їй і болісно, але він не такий вже й поганий.

Суд визнав закарпатця винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 КК України та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Утім за ґрати домашній кат не відправився, бо вирок одразу ж було замінено на більш лояльний – трирічний випробувальний термін.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах