130439
17:50 24.022024

На Закарпатті провели семінар-тренінг для виховників гри «Сокіл» («Джура»)

Події 841

Сьогодні у обласному центрі дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН», що в Ужгороді було велелюдно. Тут зібрались представники усіх команд Закарпатської області, які беруть участь у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі „Сокілˮ („Джураˮ). Понад 150 виховників, тренерів та учасників гри слухали, вчились та практикували надання домедичної  допомоги постраждалим у різних надзвичайних ситуаціях. Особливу увагу було приділено тактичній медицині.

Лекторами для виховників стали фахівці-рятувальники ДСНС Закарпаття й лікарі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Саме ці люди день у день рятують життя та здоров’я не лише закарпатців, а й безпосередньо залучаються до виконання робіт у зону бойових дій. 

Теорія перепліталась з практикою, тож учасники тренінгу одночасно слухали та власними зусиллями намагались допомогти «постраждалим» манекенам при кровотечі, зупинці дихання, переломах, удавленнях та під час інших непередбачуваних ситуацій.  Отримані знання виховники передадуть дітям-учасникам «Джури», які завдяки цій грі виростуть справжніми патріотами своєї країни, котрі готові захищати її, інформує ДСНС.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах