130422
15:09 23.022024

На Тячівщині поліція затримала групу переправників: заблоковано канал нелегального перетину держкордону

Події 1005

На Тячівщині поліція заблокувала черговий канал незаконного перетину держкордону України військовозобов’язаними чоловіками.

Оперативники міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області у співпраці з Держприкордонслужбою встановили, що схему організував 23-річний житель села Луг Рахівського району. До злочину він залучив свого 21-річного односельця, який відповідав за транспортування клієнтів у максимальній близькості до лінії кордону.

Маршрут незаконного перетину зловмисники проклали через річку Тересва. Кожному з клієнтів такий трансфер коштував 4500 доларів США.

Підозрюваних вдалося затримати під час спроби переправити двох військовозобов’язаних чоловіків до Румунії. З місця події слідчі вилучили автомобіль «Volkswagen Golf», чотири мобільні телефони та готівку у сумі 9 500 доларів, які зловмисники отримали як оплату за свої незаконні послуги.

Організатора та його спільника, відповідно до статті 208 КПК України, помістили до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі Головного управління поліції відкрили за даним фактом кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у справі здійснюється за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах