130339
16:34 21.022024

В Угорщині вилучили 35 мільйонів сигарет

Події 4128

Співробітники податкової і митної служби Угорщини викрили одне з найбільших сховищ нелегальних цигарок за останній час. У рамках скоординованої акції було вилучено сигарети українського виробництва на загальну суму 4 мільярди форинтів (близько 430 мільйонів гривень), а також велику суму євро. Затриманих у рамках операції двох громадян України допитали в якості підозрюваних і взяли під варту. Суд ухвалив рішення про їхній арешт.

https://www.youtube.com/watch?v=swL06RgZeJku0026embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fpodiji.karpat.in.ua%2Fu0026source_ve_path=MjM4NTEu0026feature=emb_title

Слідчі, провівши ретельне розслідування, вийшли на слід організованого злочинного угруповання, до якого входили українці, сирійці та угорці, котрі займалися збутом тютюнових виробів в особливо великих розмірах.

Правоохоронці провели одночасні обшуки на кількох об’єктах у Будапешті та області Феєр. Двох українців затримали на складі в області Феєр, де була виявлена більша частина вилучених цигарок та значна сума валюти. На складі поблизу виявили підготовлені до транспортування цигарки та вантажівку, заповнену іншим товаром для прикриття.

На двох об’єктах загалом було вилучено 35 мільйонів нелегальних сигарет, 70 тисяч євро готівкою та вантажівку вартістю 30 мільйонів форинтів. Під час обшуків слідчі знайшли кілька українських паспортів із фотографіями підозрюваних.

Співробітники податкової і митної служби Угорщини притягнули до відповідальності й партнерів українських злочинців – громадян Угорщини та сирійців зі статусом біженців, провели численні обшуки об’єктів нерухомості та транспортних засобів, опитали свідків.

Двох українців після допиту в якості підозрюваних взяли під варту та внесли клопотання про їхній арешт.

 (nav.gov.hu)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах