130108
11:40 15.022024

Масована атака України: є поранені, руйнування

Події 660

Уночі 15 лютого росія здійснила черговий масований обстріл України. Відомо, що з аеропорту Оленья, що у Мурманській області злетіло декілька ворожих бомбардувальників. Згодом стало відомо про запуск крилатих ракет.

Під час повітряної тривоги вибухи пролунали у Львові, Києві, Дніпрі, Запоріжжі.

Скільки ракет знищено

Як повідомили у Повітряних Силах ЗСУ, знищити оборонцям неба вдалося:

вісім із 12 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 (випущені з літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Енгельса) ;

одну з шести балістичних ракет Іскандер-М/ KN-23 (випущені з Воронезької області РФ) ;

усі дві крилаті ракети Калібр (випущені з району Новоросійська Краснодарського краю РФ) ;

дві з чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 (випущені з окупованої території Запорізької області та Курської області РФ).

Львів

Чи не найбільше від обстрілів постраждав Львів. На декількох будинках вибуховою хвилею повибивало вікна, руйнувань зазнали садок та школа.

«Наслідки ранкової атаки ворога на Львів. Постраждало дві школи та один садок. Вибито понад 400 вікон. Загалом пошкоджено 18 житлових будинків», – написав у одній із соціальних мереж Андрій Садовий.

Також за інформацією міського голови Львова, троє людей зазнали поранень, їм надали допомогу, їхньому життю нічого не загрожує. Він пообіцяв компенсувати містянам шкоти за вибиті вікна.

Крім того, у Міністерстві енергетики повідомили, що внаслідок ранкового російського удару у Львові суттєво пошкоджено кілька об’єктів оператора системи розподілу, зокрема трансформаторну підстанцію, у результаті чого було знеструмлено об’єкт критичної інфраструктури.

Івано-Франківськ

Серйозних руйнувань на території області не зафіксовано, проте незначні руйнування є.

Як розповіла голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, внаслідок падіння уламків на території області «відбулося незначне загорання покрівель господарських будівель, завдяки оперативній роботі рятувальників пожежу ліквідовано». «Обійшлося без жертв і значних руйнувань», – додала вона.

Київ та Київщина

Після завершення ракетної небезпеки, стало відомо, що у столиці немає пошкоджень, а також жертв. Силами ППО було знищено всі ракети, які летіли на Київ. Про це написав у Telegram начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

«Завдяки роботі наших захисників влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не зафіксовано, – наголосив він. – Станом на 8:00 падіння уламків ворожих ракет зафіксовані в двох населених пунктах одного з районів області».

За словами чиновника, є інформація про пошкодження 7 приватних будинків, декількох господарчих споруд та автомобіля.

Крім того, відомо про пошкодження житлових будинків у Бучі. Про це у Telegram написав Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

«Унаслідок вранішніх обстрілів у Бучанській громаді, пошкоджено пʼять приватних житлових будинків. Через падіння уламків вибиті вікна, пошкоджений дах. Найголовніше — обійшлося без жертв, на щастя. У терміновому порядку комісія обстежить пошкоджені домівки. Бучанська міськрада сприятиме у допомозі людям, які зазнали російського терору. Знову. Разом ми вистоїмо. Слава силам ППО! Слава ЗСУ!», – запевнив він.

Запоріжжя

У Запоріжжі російські ракети влучили у об’єкт критичної інфраструктури. Про це інформував голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Він зазначив, що російські снаряди спрямували в об’єкт життєзабезпечення обласного центру.

Наразі залучені всі відповідні служби.

Також відомо про 6 поранених. Одна жінка у важкому стані перебуває в лікарні, стан ще трьох оцінюють як середньої важкості, а двоє осіб від госпіталізації відмовилися.

Відновлення пошкодженої інфраструктури планується провести протягом кількох найближчих днів.

Дніпро

Інфраструктурний об’єкт внаслідок обстрілу пошкоджено і у Дніпрі. Утім постраждалих серед людей немає.

Про атаку повідомив керівник обласної військової адміністрації Сергій Лисак. Він також подякував силам протиповітряної оборони за роботу.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах