129847
13:54 7.022024

Новий масований обстріл України: є загиблі й поранені

Події 7766

Вранці 7 лютого росія вкотре атакувала Україну. Як зазначили у пресслужбі Повітряних сил, всього було випущено 64 ракети різного типу та дронів-камікадзе. Силами ППО було знищено 44 ворожі цілі, а саме: 29 ракет та 15 БпЛА.

Чим били

Наголошується, що 20 «шахедів» було запущено з Криму, 29 ракет типу Х-101/Х-555/Х-55 – із літаків стратегічної авіації Ту-95МС із Каспійського моря, 4 крилаті ракети Х-22 з бомбардувальників Ту-22МЗ з району Севастополя, 3 крилаті ракети «Калібр» із носіїв у чорному морі, 3 балістичні ракети типу «Іскандер-М2 із Криму та Воронезької області, 5 зенітних керованих ракет С-300 із Бєлгородської області.

У ПС додали, що у відбитті нападу застосовувалися зенітні ракетні війська, винищувальна авіація, підрозділи мобільних вогневих груп, а також засоби радіоелектронної боротьби.

Куди влучили

Внаслідок обстрілу найбільше дісталося Києву, Львівщині, Харкову та Миколаївщині.

Відомо, зокрема, що у столиці України зайнялася багатоповерхівка у Голосіївському районі, а також загорілася СТО разом із автомобілями. Крім того, зафіксовано падіння уламків у Дніпровському районі.

У Дрогобичі, що на Львівщині, внаслідок обстрілу сталося руйнування будівлі промислового об’єкта. На площі 300 метрів квадратних спалахнула пожежа.

Пошкодження нежитлової інфраструктури зафіксовано і в Харкові. Загалом мінометних та артилерійських обстрілів зазнали 22 населені пункти Харківщини.

20 будинків без даху залишилися на Миколаївщині. Також ударом безпілотника пошкоджені газові та водопровідні мережі, об’єкти критичної інфраструктури.

Постраждалі

У результаті масованого ракетного обстрілу у Києві загинуло 4 осіб.

За словами міського голови столиці Віталія Кличка, усі жертви були мешканцями одного будинку.

«У Голосіївському районі внаслідок атаки пошкоджено декілька поверхів 18-поверхового будинку, – наголосив він. – На місце трагедії одразу виїхали медики та всі відповідні служби, рятувальниками почався розбір завалів. Загорання було ліквідовано оперативно. Майже всі вікна на постраждалому будинку вибито. Поруч знаходиться школа, у спортзалі якої людям надали тимчасовий притулок. Працюємо над тим, аби якомога оперативніше засклити вікна, привести до ладу житло»

Загалом у Голосіївському районі постраждали 32 людей, у Дніпровському – троє.

Крім того, у Харкові тілесні ушкодження отримала 52-річна жінка. Вона обійшлася без госпіталізації. На Миколаївщині одна людина загинула.

Реакція на обстріл

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак відреагував на атаку Києва.

«Російські ракети. Київ. Знову житловий будинок. На це вони витрачають свої гроші. На удари по цивільним. Україні потрібна допомога. Тільки спільні зусилля демократій зупинять злочинця путіна. Сподіваюсь, у нього запитають, чому він вбиває цивільних і б‘є по житлових будинках. Хоча злочинців треба судити, а не говорити з ними», – запевнив він.

Президент Володимир Зеленський заявив, що ворог атакував одразу шість регіонів України, але духу українців так і не зламав та подякував усім причетним до ліквідації наслідків ворожих атак.

«Чергова масована атака проти нашої держави. Шість регіонів були під ударом ворога. Всі наші служби зараз працюють, щоб подолати наслідки цього терору. У Миколаєві десятки житлових будинків зруйновані, загинула одна людина. У Києві постраждали десятки людей, відомо про кількох загиблих. У столиці пошкоджені деякі комунікації, зокрема високовольтні кабелі. Триває робота, щоб якнайшвидше все відновити.

Двоє людей постраждало на Харківщині, врятовано одну людину. У Львівській області рятувальники працюють на місці.

Мої співчуття всім, хто втратив рідних та близьких. Обовʼязково відповімо росії – терористи завжди відчуватимуть наслідки своїх дій. Дякую всім нашим медикам, рятувальникам, комунальним службам. Дякую всім, хто дбає про нашу державу, рятує та допомагає людям», – наголосив очільник держави.

За фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України) прокуратура відкрила кримінальне провадження. Про це повідомили у Офісі Генерального прокурора України.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
Всі новини