129584
16:42 30.012024

На Берегівщині затримали зловмисника, який сприяв незаконному переправленню через кордон військовозобов’язаних

Події 1195

На Берегівщині співробітники поліції спільно з прикордонниками викрили 43-річного мешканця міста Іршава у сприянні незаконному переправленні чоловіків, які підлягають мобілізації, через державний кордон. Зловмисника помістили до ізолятора тимчасового тримання та повідомили йому  про підозр

Вранці 29 січня до поліції надійшло повідомлення від співробітників Держприкордонслужби про те, що на околиці села Астей Берегівського району вони виявили чотирьох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути державний кордон України.

На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група Берегівського районного відділу поліції. Правоохоронці провели першочергові слідчі дії та встановили, що військовозобов’язаних до меж кордону доставив 43-річний мешканець Іршави. 

Встановлено, що фігурант підшукав охочих виїхати за межі держави та за попередньою домовленістю у встановлений час підібрав усіх чотирьох «клієнтів», роз’яснив їм детальний план дій та повіз до міста Берегова. Там чоловіки, за вказівками зловмисника, попрямували до «зеленого» кордону, щоб нелегально перетнути його. А сам переправник поїхав із місця події.

Поліцейські встановили місцеперебування фігуранта. Його розшукали та затримали у процесуальному порядку.

За фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України зловмиснику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 332 кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує до семи років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі співробітники поліції встановлюють спільників фігуранта. Слідство у справі триває.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах