129567
12:01 30.012024

Двоє учасників масової бійки у Підвиноградові таки перебуватимуть під вартою

Події 1291

За апеляційною скаргою Виноградівського відділу Берегівської окружної прокуратури Закарпатський апеляційний суд прийняв рішення щодо необхідності утримання під вартою двох учасників масової бійки в с. Підвиноградів. Їх буде затримано та доправлено в ДУ «Закарпатська УВП (№ 9)».

Обоє – місцеві мешканці. Одного з них підозрюють в умисному вбивстві з хуліганських мотивів (п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України), іншого – у хуліганстві (ч. 4 ст. 296 КК України).

Нагадаємо, минулого тижня у Виноградівському районному суді відбувся розгляд клопотання щодо продовження строків запобіжного заходу для підозрюваних. Попри те, що прокуратура наполягала на безальтернативному триманні осіб під вартою, слідчий суддя пом’якшив обраний їм запобіжний захід та змінив його на домашній арешт. Таке рішення прокурори оскаржили.

Нагадаємо, йдеться про події, що сталися 27 листопада минулого року у Підвиноградові. Там відбулася масова бійка, під час якої було травмовано кількох осіб. Один із потерпілих одержав відкриту черепно-мозкову травму від удару лопатою по голові. Його госпіталізували, однак від отриманих ушкоджень він помер у лікарні.

Після скоєного правоохоронці затримали підозрюваного в умисному вбивстві громадянина. Також встановили особу місцевого мешканця, який вчиняв хуліганські дії. Маючи при собі заздалегідь заготовлену биту, він провокував конфлікт, нецензурно лаявся на присутніх на місці події та наніс двом чоловікам удари по голові.

Слідство у кримінальному провадженні триває, його здійснюють слідчі поліції Берегівщини.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах