129434
14:46 25.012024

Прикордонники затримали декілька груп порушників, які намагалися незаконно потрапити в Угорщину та Румунію

Події 1165

Три групи порушників кордону зупинили минулої доби на кордонах з ЄС прикордонники Мукачівського загону.

Так, у ході реалізації інформації, що надійшла від співробітників оперативно-розшукового відділу, вдалося зупинити три групи порушників на ділянках відповідальності відділів прикордонної служби «Яблунівка», «Вилок» та «Лужанка».

Перевіряючи надану оперативниками інформацію, наряд зупинив неподалік від села Велятино транспортний засіб, яким батько із сином, жителі міста Хуст, перевозили шістьох чоловіків – двох жителів Херсонщини, двох жителів Харківщини, одного жителя Київщини та одного закарпатця. За надання послуг переправлення в Румунію з кожного свого «підопічного» ділки планували отримати від 5 до 8 тисяч доларів США

Також під час заходів з реалізації випереджувальної інформації, що надійшла від співробітників оперативно-розшукового відділу, прикордонний наряд відділу «Вилок» викрив ще одного переправника, який мав намір переправити до Угорщини чотирьох чоловіків – закарпатця, жителя Херсонщини, жителя Тернопільщини та жителя Рівненщини. До кордону зловмисник власним авто віз своїх клієнтів, від яких планував отримати від 4 до 8 тисяч доларів США.

Ще одну групу порушників поблизу українсько-угорського кордону затримали прикордонники відділу «Лужанка». Незаконно потрапити до сусідньої країни намагалися троє тернополян. Їх, у ході перевірки наданої оперативниками загону інформації, зупинили за 400 метрів від держрубежу. За свою «мандрівку» один із чоловіків віддав 3,5 тисячі доларів США, ще двоє по 9 тисяч доларів США.

Для з’ясування обставин правопорушень та складання протоколів про адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», затриманих доставили до прикордонних підрозділів.

Крім того, щодо виявлення ознак злочину, передбаченого ст.332 ККУ, прикордонники направили повідомлення до Нацполіції.

Наразі з метою встановлення кола осіб, причетних до протиправної діяльності, співробітники оперативно – розшукових підрозділів Мукачівського прикордонного загону ретельно вивчають усі обставини правопорушень.

Прес-служба Мукачівського прикордонного загону

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах