129405
09:17 25.012024

На Драгобраті запрацював пункт реєстрації та допомоги туристам

Події 801

На полонині Драгобрат у Рахівському районі Закарпатської області запрацював сучасний пункт реєстрації та допомоги туристам. Тут гості краю зможуть попередити фахівців ДСНС про свій похід, отримати консультацію, а також розраховувати на швидкий порятунок – адже рятувальникам не доведеться витрачати час на дорогу до гірськолижного курорту.

Пункт збудували за каркасно-панельною технологією з використанням енергоефективних матеріалів, а кошти виділило Міністерство закордонних справ Республіки Польща в рамках програми «Польська допомога».

В урочистому відкритті пункту взяли участь т.в.о. голови служби Володимир Демчук, начальник Головного управління ДСНС області Роман Гудак та Генеральний Консул Польщі у Львові Еліза Дзвонкєвіч.

Відтепер тут на регулярній основі чергуватимуть представники чотирьох відділень Рахівської гірської пошуково-рятувальної групи. Для їхніх потреб ДСНС передала гусеничний всюдихід та два квадроцикли, що полегшать пересування засніженими гірськими схилами задля якомога оперативнішого порятунку заблукалих туристів. І місцеві рятувальники одразу стали до роботи, провівши навчання з порятунку людини, яка потрапила під лавину – стандартного сценарію для зимових Карпат.

Про це інформує Головне управління ДСНС України у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах