129363
16:03 23.012024

Сійярто, який готується з візитом до України, отримав смертельні погрози

Події 1003

Міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто отримав смертельні погрози. Згідно з повідомленням, написаним українською мовою, під час майбутнього візиту в Україну міністра очікує «вибуховий прийом».

Сіярто зустрінеться з українським колегою Дмитром Кулебою в Ужгороді 29 січня. Дата зустрічі міністрів закордонних справ стала остаточною 19 січня. Тоді угорський посадовець повідомив, що обговорив найважливіші питання двосторонніх відносин між країнами з головою Офісу Президента України Андрієм Єрмаком по телефону і що розмова відбулася в контексті підготовки особистої зустрічі в Ужгороді. 

Сійярто додав, що на зустріч «українці приїдуть сильною делегацією», оскільки, окрім глави Офісу президента, також  прибуде міністр закордонних справ України. Він також висловив сподівання, що на зустрічі вдасться успішно обговорити найважливіші двосторонні питання, насамперед питання повернення прав закарпатської угорської громади, а також довгострокове майбутнє відносин між країнами.

Водночас, із наближенням зустрічі, до представництв Міністерства закордонних справ Угорщини в Україні надійшов електронний лист українською мовою, у Сійярто смертельно погрожують.

«Угорці, ми ненавидимо ваш уряд, який продовжує робити все, щоб ми програли війну. Ви думаєте, після нападів на Україну ваш міністр так просто приїде до нас?

Ми так не думаємо. 29 січня їх чекає вибуховий прийом. Не врятує навіть бронепоїзд. Ми рекомендуємо вам зробити замовлення в похоронному бюро, щоб вони почали виготовляти труну для Сійярто, щоб вона відповідала його зросту. Бог прощає, а українці – ні!» – йдеться в електронному листі, надісланому до дипломатичних представництв.

Мета – зустріч на найвищому рівні Орбан – Зеленський

Метою зустрічі міністрів закордонних справ є підготовка зустрічі Віктора Орбана та Володимира Зеленського. У зв’язку з цим глава Офісу Президента України Андрій Єрмак раніше заявляв, що це також буде найважливішим завданням зустрічі міністрів закордонних справ 29 січня.

Єрмак додав, що хочуть якомога ретельніше підготувати зустріч прем’єр-міністра Угорщини та Президента України, а також уточнити, де і коли сторони можуть зустрітися та про які угоди зможуть домовитися.

Глава Офісу Президента України також визнав, що між двома сторонами потрібно вирішити багато питань. «Угорщина є членом Європейського Союзу та НАТО. Тому з ними потрібно поговорити,  потрібен конструктивний діалог», – сказав він.

На запитання, чи вважає він, що позиція угорської сторони змінилася, а також чому зустріч може відбутися саме зараз, Єрмак відповів: «Скажімо так, напевно, позиція Угорщини змінилася через війну, яка триває вже два роки, наш прогрес щодо вступу до Європейського Союзу та через наближення до НАТО. Тобто, за цим стоїть багато факторів».

Він також зазначив, що світ загалом «поважає сильних», і Україна зараз, у цій «трагічній війні», довела свою силу на кілька десятиліть чи століть.

(Index)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах