129174
14:58 18.012024

Новий обстріл України десятками дронів. Є загиблі та постраждалі

Події 9770

18 січня росія вкотре обстріляла мирне населення України. 33 ударні безпілотнитки та дві ракети С-300 були спрямовані на цивільні об’єкти у у Одеській, Дніпропетровській, Херсонській, Харківській, Чернігівській, Сумській, Донецькій та Миколаївській областях. Про це повідомляє МВС.

За інформацією повітряних сил, ППО знищили 22 дрони.

Зазначається, що з району Приморсько-Ахтарськ та з Курської області окупанти випустили 33 «Шахеди». Крім того, по території Харківської області вони вдарили ракетами С-300. Основні удари було спрямовано на північ та південь.

Підрозділами ДСНС протягом доби (17-18 січня) через обстріли було здійснено 105 виїздів на ліквідацію наслідків, ліквідовано 9 пожеж, надано психологічну допомогу 75 особам.

Херсонщина

Увечері 17 січня о 22:30 росіяни вдарили у будівлю навчального закладу в Чугуєві. Внаслідок атаки загинула 62-річна жінка, яка працювала оператором котельні і опинилася в зоні враження.

Вранці 18 січня окупанти вдарили по Куп’янську. Влучили у багатоповерхівку. У результаті загинула 57-річна жінка. Крім того, 57-річний та 61-річний чоловіки зазнали поранень.

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, згадавши і про інші «прильоти».

«Унаслідок нічного обстрілу Тягинки постраждало двоє людей. До медичного закладу доставили двох чоловіків, 44 та 33 роки. Наразі лікарі проводять обстеження та надають допомогу постраждалим», – наголосив він.

Також, за його словами, внаслідок російської атаки у місті Берислав постраждало 3 особи, у селі с. Ромашкове – 1 людина. А в селі Тягинка Бериславського району пошкоджень зазнав привабний будинок. На щастя, господарі вціліли.

Чернігівщина

На прикордонні Чернігівщини внаслідок російського обстрілу було пошкоджено житловий будинок та господарські споруди.

Про це повідомила поліція Чернігівської області.

«Ворожа армія атакувала будинок в одному з прикордонних сіл Новгород-Сіверського району. Внаслідок вибухів будинок та господарські споруди зазнали руйнувань. На щастя, люди не постраждали. Наслідки ворожих атак документують поліцейські Новгород-Сіверського райвідділу поліції. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни), наголосили у пресслужбі відомства.

Одещина

Вночі 17 січня окупанти обстріляли і Одесу. Відомо про 5 постраждалих, четверо з яких перебувають у медичних закладах. Про це інформували у мерії. Зазначається, що одна людина отримала осколкові поранення, 3 – посттравматичний синдром.

Крім того, як акцентували у ДСНС ракетний удар зруйнував складську будівлю у селі Андріївка Білгород-Дністровського району. Внаслідок обстрілу виникла пожежа. Вогонь охопив солому на території  150 метрів квадратних. Постраждалих немає.

Дніпропетровська область

Через удари безпілотників у селі Добра Надія Нікопольського району постраждало 2 особи (з них 1 дитина 2010 р.н.) та пошкоджено автомобіль.

У місті Нікополь внаслідок обстрілів пошкоджено магазин, недіючу будівлю підприємства та 3 приватні будівлі. Постраждалих немає.

Також, за інформацією рятувальників, у селі Межиріч Павлоградського району через падіння уламків «Шахендів», було пошкоджено 3 будівлі та ліквідовано пожежу причепу з сіном на території фермерського господарства. Постраждалих також немає.

Харківщина

Крім того, росіяни обстріляли Харківщину. На жаль, є загиблі.

Як запевнив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, артилерійських та мінометних ударів зазнали понад 22 населені пункти.

Зокрема, у селі Малий Бурлук Куп’янського район внаслідок авіа удару загинула 1 особа та постраждало 2 дитини (2010 та 2013 р.н.), пошкоджено 2 адмінбудівлі, 6 приватних будинків, у Чугуєві через ракетний удар (С-300) загинула 1 та постраждало 2 особи, частково зруйновано будівлю гімназії та будівлю ЗОШ.

Під обстріл росіян потрапили і Чернігівська, Миколаївська, Сумська області та Донеччина. Там хоч і є пошкодження, але обійшлося без загиблих.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини