129019
16:43 13.012024

Аварійно-рятувальне відділення запрацювало на базі солотвинського Центру безпеки громадян

Події 1054

Фахівець, що може легко дістати людину з понівеченої машини, знайти її в горах чи врятувати з води. Звучить фантастично? А в Центрі безпеки громадян Солотвинської громади, що на Тячівщині, таку ідею вирішили втілити в життя. Тож тут запрацювало аварійно-рятувальне відділення – перше подібне безпекове формування в краї.

Представники нового підрозділу, яке урочисто відкрили сьогодні в присутності керівника закарпатських рятувальників Романа Гудака, залучатимуться для допомоги людям, що постраждали за різних обставин: на автошляхах, у горах чи на воді. Особливо актуальною буде співпраця з фахівцями гірського пошуково-рятувального відділення селища Усть-Чорна в пошуках заблукалих громадян, адже такі роботи часто ускладнює скеляста специфіка місцевих гір і відсутність мобільного покриття. Подібну взаємодію спеціалістів, як і багато інших пунктів, передбачили в підписаному цього ж дня меморандумі між Центром безпеки, територіальною громадою та Головним управлінням ДСНС області.

Рятувати життя закарпатців фахівцям центру допомагатиме справжній арсенал техніки, зокрема спеціальна аварійно-рятувальна машина на базі Ford Ranger, оснащена гідравлічними інструментами, мотовсюдиходи Макс 4 і Баггі для гірських пошуків, а також Ford Ranger із човном, гідрокостюмами й рятувальними жилетами для проведення рятувальних заходів на воді, інформує ДСНС Закарпаття.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах