128661
10:52 3.012024

3000$ за незаконне переправлення військовозобов’язаного до Словаччини – на Ужгородщині судитимуть місцевого мешканця

Події 1156

Великоберезнянський відділ Ужгородської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо громадянина за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон із корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що житель с. Вишка мав допомогти чоловіку призовного віку перетнути державний рубіж, уникнувши обмежень на виїзд з України. Вартість такої послуги становила 3000 доларів США. За ці кошти обвинувачений організував увесь процес і супроводжував «клієнта» по маршруту допоки не був викритий прикордонниками.

Фігуранта викрили та затримали у жовтні 2023 року на околицях с. Домашин. Встановлено, що до протиправної діяльності причетний і його брат, якого наразі розшукують.

Досудове розслідування здійснювали слідчі поліції Великоберезнянщини за оперативного супроводу відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області, УСБУ в Закарпатській області та Чопського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах