128655
15:21 2.012024

Масований обстріл Києва: є загиблі і поранені

Події 10924

Вранці 2 січня знову росія обстрілювала столицю України. Внаслідок загорання у Солом’яницькому районі у багатоповерхівці постраждали майже п’ять десятків людей. Там, за 10 метрів від будинку впав уламок від ракети.

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував ситуацію і зазначив, що вогонь заблокував людей на поверхах.

«Ще одна звіряча атака на наше місто, – наголосив він. – На місці падіння утворився величезний кратер. За 10 метрів від багатоповерхівки впав уламок від ракети. Усім потерпілим надано медичну допомогу. Проводиться обстеження місця трагедії. Ситуація вкрай складна».

За його словами, постраждало 49 осіб, 2 загинули, 117 мешканців виведено з будинку. Кличко також додав, що внаслідок ракетної атаки постраждали будівлі і в Подільському, Печерському, Оболонському та  Деснянському районах.

Зокрема, у Голосіївському районі уламок упав на території парку, а в Подільському на складах на площі 2 тисячі метрів квадратних виникла пожежа, загинула 1 людина, 33 постраждали. Крім того, у одному з районів столиці вщент згорів автосалон.

Як інформували у командуванні Повітряних сил України, силами ППО було збито 72 ворожі ракети, серед яких 10 «Кинджалів».

«На нас летіли 62 крилаті ракети – Х-101/Х555Х-55, 3 «калібри», 10 «Кинджалів», а також балістичні ракети «Іскандер» – зазначив речник командування ПСУ Юрій Ігнат. – Загалом ми мали 12 пусків по балістичній траєкторії. Знищено 72 ракети».

Також у Повітряних силах додали, що 2 січня росія зробила спробу повторити атаку, яку здійснила 29 грудня: як за типом ракет, так і за кількістю засобів повітряного нападу.

Варто додати, що на Київщині після атаки рф по місту Вишневе було пошкоджено 5 багатоквартирних будинків. Повідомляється про 11 поранених та 2 загиблих.

Подію прокоментував і Президент України.

«2 січня 24-го року – і знову удар російських нелюдів. Майже сто ракет різних типів. Щонайменше 70 ракет збито. З них майже 60 – у районі Києва. Жорсткі удари були й по Харкову. Зараз триває ліквідація наслідків.

«Петріоти», «айріси», «насамси» – кожна така система врятувала вже щонайменше сотні життів. А за кожне забране життя Росія відповідатиме.  Слава Україні!», – наголосив Володимир Зеленський.

Як зазначив заступник командира батальйону 5-ї ОШБр ЗСУ, ворог не шкодує боєприпасів і б’є по всій лінії фронту з усіх видів озброєння.

«Противник здійснив дуже масовані обстріли, особливо по командним пунктам як в новорічну ніч, так і протягом 1-2 січня. На лінії фронту росія так само не шкодує боєприпасів і здійснює масовані обстріли по всіх напрямках», – розповів Олексій Тарасенко.

Стало відомо також про те, що рф вдарила по Києву ракетою Х-101, яку було виготовлено у четвертому кварталі 2023 року, що свідчить про те, що росія накопичувала ракети для таких масованих атак.

Крім Києва ворог атакував і Харків. Там, за даними обласної прокуратури, постраждало більше 50 осіб.

Як повідомило Оперативне командування Збройних сил Польщі, через ракетну атаку по Україні, Польща піднімала у повітря дві пари винищувачів F-16 та літак-автозаправник союзників, утім після зниження рівня загрози літаки повернулися до місць базування.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Всі новини