128308
13:10 20.122023

Посадовців Ужгородської міськради підозрюють у привласненні бюджетних коштів

Події 971

Слідчі Ужгородського районного управління поліції у співпраці зі співробітниками УСР та СБУ, викрили схему розкрадання коштів із місцевого бюджету службовими особами Ужгородської міської ради у змові з місцевим підприємцем. Зловмисникам вже повідомили про підозру та найближчим часом оберуть запобіжні заходи.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що налагодили механізм незаконного заволодіння коштами громади посадовці Департаменту міської інфраструктури Ужгородської міськради, перебуваючи у змові зі службовцями «КШЕПу» та місцевим підрядником. Зловмисники штучно завищували вартість матеріалів та робіт під час проведення капремонту будівель і споруд комунального підприємства та вносили до актів виконаних робіт завідомо неправдиву інформацію. Своїми діями фігуранти, за висновками проведених експертиз, заподіяли місцевому бюджету майже 700 тисяч гривень збитків.

20 грудня правоохоронці провели обшуки за місцями проживання та у кабінетах фігурантів, де виявили гроші та документи, які є доказами злочинної діяльності. Їх правоохоронці вилучили та скерують на дослідження експертам.

Наразі слідчі поліції, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури, повідомили про підозру за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України, тобто привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в умовах воєнного стану начальнику одного з відділів Департаменту міської інфраструктури Ужгородської міської ради, підряднику та директору комунального підприємства. Останньому також повідомили про підозру за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України, тобто службове підроблення.

У справі триває слідство. Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб можливо причетних до цього злочину.

Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах