128082
09:03 13.122023

Поліція Закарпаття знешкодила злочинне наркоугруповання із щомісячним прибутком у півмільйона гривень

Події 1241

Співробітники Головного управління Національної поліції в Закарпатській області спільно з прикордонниками Чопського загону та працівниками СБУ ліквідували схему незаконного ввезення в Україну наркотиків з метою їх подальшого збуту на території Закарпатської області.

Оперативники управління боротьби з наркозлочинністю та працівники кримінальної поліції встановили, що організатором наркоугруповання є 35-річний мешканець Ужгородського району, який наразі перебуває за кордоном. До злочинної діяльності зловмисник залучив 42-річну знайому. Жінка перевозила наркотики через кордон в Україну та в подальшому передавала іншим трьом спільникам, які займалися їх продажем. За попередньою інформацією, така діяльність щомісяця приносила ділкам близько півмільйона гривень.

У ході проведення оперативних заходів поліція затримала порушницю в одному з пунктів пропуску. Зловмисниця, прямуючи рейсовим автобусом в Україну, намагалась перевезти майже 40 грамів метамфетаміну. Жінку помістили до слідчого ізолятора та повідомили про підозру. Їй інкримінують ч. 1 ст. 305 та ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, тобто контрабанда та збут наркотичних речовин.

Окрім цього, поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем проживання інших фігурантів. Слідчі дії проходили в Ужгороді та Мукачеві. Вдома у наркоторговців поліцейські виявили розфасовані наркотики, заздалегідь підготовлені до подальшого збуту.

Усіх трьох спільників поліцейські затримали у порядку ст. 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. За фактом незаконного зберігання та збуту психотропних речовин їм повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

35-річному організатору незаконної діяльності слідчі заочно повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України та готують всі необхідні матеріали для оголошення його в міжнародний розшук.

Досудове розслідування у справі здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах