128072
14:39 12.122023

На Закарпатті 13 осіб намагалися незаконно перетнути кордон

Події 829

13 порушників кордону зупинили минулої доби на кордоні з ЄС прикордонники Мукачівського загону.

Задля підвищення ефективності охорони державних рубежів, військовослужбовці Держприкордонслужби активно використовують безпілотники, за допомогою яких майже щодоби виявлять спроби протиправної діяльності у прикордонні.

Так учора ввечері, завдяки застосуванню квадрокоптера, прикордонний наряд відділу «Косино» припинив спробу незаконного перетину кордону п’ятьма чоловіками призовного віку, які намагалися незаконно потрапити в Угорщину. Усі затримані є жителями Закарпаття.

Ще двох закарпатців та киянина, які збиралися в обхід пунктів пропуску потрапити в Румунію, затримали військовослужбовці відділення «Хижа».

Інших п’ятьох чоловіків вдалося затримати у ході реалізації наданої оперативниками загону інформації. Двох із них – мешканців Полтавщини, затримали учора вдень прикордонники відділення «Велятино» на кордоні з Румунією. Ще трьох – закарпатця, буковинця та черкащанина, сьогодні о 1-й годині ночі затримали за 800 метрів до кордону з Угорщиною.

Для з’ясування усіх обставин та складання протоколів про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», затриманих доставили до прикордонних підрозділів.

Наразі співробітники оперативно-розшукових підрозділів Мукачівського загону встановлюють коло, осіб причетних до організації незаконних подорожей чоловіків за кордон.

Про це інформує пресслужба Мукачівського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах