128044
14:16 11.122023

На Закарпатті виявили порушників кордону

Події 1018

На Закарпатті прикордонники Мукачівського загону за допомогою квадрокоптера виявили спробу незаконного перетину кордону. Вплав через річку Тиса планували потрапити до сусідньої Румунії двоє закарпатців – 30-річний житель Виноградова та 35-річний житель Солотвино.

Незаконні наміри чоловіків викрив учора ввечері прикордонний наряд відділу «Тячів», який відстежував прилеглу до кордону місцевість за допомогою безпілотника. Інформацію було негайно надано групі реагування, яка висунулась на затримання зловмисників. До моменту припинення правопорушення, відчайдухи двічі намагались зануритися у стрімку повноводну Тису, проте, на щастя, інстинкт самозбереження переміг і, незважаючи на темний час доби, вони змогли оцінити небезпеку, яка на них чатувала та передумали стрибати у річку.

Не зраділи чоловіки й зустрічі з прикордонним нарядом, який наскочив їх зненацька. Обидва вдалися навтьоки. Військовослужбовці здійснили попереджувальні постріли, що спонукало утікачів змінити свої плани та зупинитися.

Один із порушників був одягнений у гідрокостюм. Обидва мали при собі мобільні телефони та кошти у розмірі $500 обгорнуті у поліетилен. Зі слів закарпатців, документи у них забрали «помічники», які за $4 тисячі з одного та $8,5 тисяч з іншого обіцяли їм безперешкодний перетин українсько-румунського кордону.

Стосовно затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбачені ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та 185-10 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону» справи скеровано до суду.

Крім того, щодо виявлення ознак злочину, передбаченого ст.332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» Кримінального кодексу України прикордонники направили до Нацполіції повідомлення.

Про це інформує пресслужба Мукачівського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах