128033
11:13 11.122023

На Закарпатті колаборантку з Луганщини засуджено до 15 років ув’язнення за держзраду та зайняття псевдопосади при окупантах

Події 1087

За публічного обвинувачення Закарпатської обласної прокуратури мешканку Луганська «заочно» засуджено за фактами державної зради в умовах воєнного стану та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України). Суд призначив їй покарання у виді 15 років ув’язнення із конфіскацією майна на користь держави і позбавленням права протягом 10 років обіймати певні посади в органах влади, установах, підприємствах та організаціях.

У судовому засіданні прокурор довела, що обвинувачена підтримувала незаконне захоплення військовими рф влади на території України. Жінка погодились очолити незаконно створений окупантами орган влади на території тимчасово окупованого смт. Станиця-Луганська. Вона обійняла псевдопосаду начальниці відділу виконавчої служби Станично-Луганського районного управління юстиції так званого міністерства юстиції терористичної організації «лнр».

Поплічниця окупантів співпрацювала з представниками інших незаконно утворених органів влади та сприяла утвердженню на тимчасово захоплених територіях політики псевдореспубліки, надавала допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Управління СБУ в Закарпатській області. Набрання вироком законної сили очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах