127804
21:14 3.122023

росія обстріляла Херсон: є загиблі та поранені

Події 10159

3 грудня близько 15:30 Херсон вкотре опинився під обстрілами. На жаль, були влучання. Цього разу російська армія прицільно атакувала житловий сектор, зокрема, багатоповерхові будинки.

Як повідомив голова Херсонської МВА Роман Мрочко, ворожа армія вдарила по Центральному району Херсона із тимчасово окупованого лівого берега. Також він назвав кількість травмованих та загиблих.

«У Херсонській міській територіальній громаді внаслідок обстрілів з боку російських окупаційних військ загинули двоє і отримали поранення семеро людей. Усі травмовані наразі ушпиталені. Їм надається медична допомога», – зазначив голова адміністрації.

Водночас начальник поліції Херсонщини запевнив, що росіяни вдарили по двох лікарнях Херсона.

«Пошкоджено будівлі медичних закладів. За попередньою інформацією, жертв немає», – наголосив Олександр Проскудін.

Він повідомив також, що після впродовж 3 грудня армія рф найбільш інтенсивно обстрілювала Бериславський та Херсонський райони, додавши, що населені пункти, як не прикро, стали мішенями реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, танків, авіації та безпілотників.

Крім того, поліціант уточнив про травмованих: «Травми отримали 28, 46-річні чоловіки, жінки 35, 42, 52 років і дві 47-річні містянки. Усі вони мають ушкодження легкого та середнього ступеня».

Щодо однієї із двох загиблих відомо, що це була жінка, яка в момент обстрілу перебувала на вулиці і отримала травми несумісні з життям. Про іншого загиблого детальної інформації немає.

На обстріл відреагував і голова Офісу президента.

«Свідома війна з цивільними від росіян, світ має пам‘ятати, що росія – держава-терорист», – написав у соціальній мережі Андрій Єрмак.

Наразі за процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування 11 кримінальних справ за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано із умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Варто додати, що після звільнення правобережжя Херсонської області частина регіону перебуває під постійними прицільними обстрілами російської армії. Цивільне населення зазнає систематичних атак із важкого озброєння, артилерії та авіації. Зокрема, за словами Олександра Прокудіна, лише протягом однієї доби, 2 грудня, окупанти обстріляли регіон 76 разів.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах