127661
11:33 29.112023

На Берегівщині за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних до Угорщини чоловіка засудили до 7 років ув’язнення

Події 704

За публічного обвинувачення Берегівської окружної прокуратури місцевого жителя засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна за сприяння у незаконному переправленні військовозобов’язаних через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

У суді прокурор довів, що закарпатець своїми порадами та вказівками сприяв двом громадянам у протиправному переправленні до країн ЄС. За 10 тис. грн він погодився відвезти «клієнтів» із Берегова до с. Вари, що межує з Угорщиною, та вказати подальший маршрут для перетину держрубежу.

Одного з втікачів виявили та затримали співробітники ДПСУ, іншому таки вдалося перетнути кордон. Це трапилось у липні минулого року, а за кілька днів правоохоронці розшукали й закарпатця, який допомагав «ухилянтам».

На час розслідування злочину обвинуваченому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внести 208 тис. грн застави, який діятиме і до набрання вироком законної сили.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах