127492
08:30 24.112023

47 пакетів з марихуаною та понад 2150 пачок сигарет дістали закарпатські митники із кабіни вантажного тягача

Події 1102

Тайники з сигаретами та наркотиками допомогла виявити митникам стаціонарна скануюча система, що діє на кордоні з Угорщиною.  

Нагадаємо, сьогодні вночі, 23 листопада, на митному посту «Тиса», що на кордоні з Угорщиною, закарпатські митники спільно з прикордонниками під час перевірки вантажівки натрапили на кілька сховок з прихованими тютюновими виробами і наркотиками, викривши злочинні дії закарпатського перевізника.

Так, ретельно оглядаючи кабіну водія, митники звернули увагу на пошкоджену заводську обшивку водійського салону. Вантажівку відразу ж скерували на сканування, де на моніторі виявлено, що порожнини кабіни чимось заповнені.

За допомогою технічних засобів митного контролю інспектори-пошуківці дістались до кількох тайників, «нашпиговані» понад 2150 пачками сигарет різних марок з українським акцизом. Окрім тютюнової контрабанди було виявлено і 47 пакунків з речовиною, схожою на марихуану.

Щоб добратись до сховків у конструктивних порожнинах підлоги, митникам довелось під ковроліном демонтувати металеву покришку, виготовлену кустарним способом. А от розфасований у пакетах канабіс був ретельно прихований в нішах кабіни.

Викрите правопорушення буде задокументовано за ч 1 ст 483 Митного Кодексу України. Крім цього, до правоохоронних органів буде направлено повідомлення про можливе кримінальне правопорушення за ознаками статті 305 Кримінального кодексу України.

Повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах