127466
15:44 23.112023

Два удари ножем під серце отримала від 35-річного хустянина його 39-річна співмешканка

Події 1511

На жаль, у стані сп’яніння конфлікти часто переходять межу між простою сваркою та злочинними діями із застосуванням фізичного насильства. Подібні історії на Закарпатті є не рідкістю. Чимало домашніх скандалів після вживання спиртного переходять у кримінальну площину і закінчуються або нанесенням тяжких тілесних ушкоджень або взагалі вбивствами. Найчастіше конфлікти стаються між близькими родичами, а не між малознайомими, або взагалі незнайомими людьми.

Один із таких сумних інцидентів мав місце минулого літа у Хусті. Днями суд виніс вирок 35-річному чоловікові, який наніс своїй 39-річній співмешканці два удари ножем під серце.

Що ж стало причиною конфлікту? Чим він закінчився? Який вирок виніс суд закарпатцю? Це і з’ясовував «Карпатський об’єктив».

Сварка закінчилася поножовщиною

31 травня 2022 року приблизно о 8 годині ранку чоловік перебував у стані сп’яніння. Він хоч і мав незакінчену вищу освіту, але ніде не працював, мав інвалідність третьої групи та двох малолітніх дітей… і час від часу «розслаблявся» за допомогою оковитої.

До відповідальності у минулому закарпатець не притягався, кримінального минулого не мав, аж допоки в останній день минулорічної весни не посварився зі співмешканкою.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень зазначено, що він, «на ґрунті неприязних відносин, під час сварки, маючи прямий умисел на нанесення тілесних ушкоджень своїй співмешканці, наніс їй два удари кухонним ножем у ділянку грудної клітини зліва, в результаті чого спричинив жінці тяжкі тілесні ушкодження, у вигляді: проникаючого колото-різаного поранення грудної порожнини зліва, гемопневмоторексу, гемоперикардіуму, наскрізного поранення грудної стінки лівого шлуночка, геморагічного шоку, преагонального стану, які є небезпечними для життя в момент заподіяння».

Хустянку з ножовими пораненнями госпіталізували до лікарні, де за її життя лікарям довелося поборотися. Жінку прооперували і врятували. А її кривдника затримали поліціанти і йому за свої дії довелося відповісти перед законом.

Тож через що між парою пробігла чорна кішка? Чому стосунки ці двоє вирішували між собою настільки бурхливо? Чому у суді потерпіла стала на захист свого нападника?

Вирішили розірвати («перерізати») стосунки?

Слід одразу наголосити, що правоохоронців на місце події ніхто не викликав. Про те, що сталося того ранку у Хусті вони дізналися від медиків.

Скоріш за все, обоє причетних до поножовщни сподівалися, що поліція про їхні «розбірки» так і не дізнається ніколи. Але не так сталося, як гадалося, адже на закарпатця одразу після інциденту відкрили кримінальне провадження і йому довелося пояснювати свою поведінку.

У суді свою провину чоловік так і не визнав, запевняв, що у всьому винна сама ж співмешканка.

«Ми проживали разом три місяці, – заявив він. – Вночі перед подією трохи погостилися, вживали горілку та пиво. Все трапилося вранці, коли обоє були з похмілля. Між нами почалася сварка і я розсердився та сказав, що між нами все закінчено, розходимося. Підійшов до столу. Вона сиділа на краю дивану. Жінка лівою рукою із шухляди на кухні дістала ніж із червоною ручкою і вдарила себе ним два рази в груди. Спочатку несильно, а потім сильніше. Я вирвав ніж і викликав «Швидку». Тим часом дістав вату та приклав їй до рани».

Сама ж хустянка також переконувала, що травмувала себе власними руками, розповідала про якісь дивні «провали» у пам’яті…

«Я сама себе порізала, – наголошувала вона. – Він стояв від мене далеко, десь за півтора метра. У мене був поганий настрій, телефонував колишній чоловік. Та ще й співмешканець заявив, що нам потрібно розійтися. Через це взяла ніж і два рази порізалася. Пригадую лише, що протягла ножем один раз і більше нічого не пам’ятаю. Не знаю, чи піднімала на собі одяг. У хаті було три ножі, тож яким саме поранилася не можу згадати. У «Швидкій» я казала, що сама себе порізала, про це ж говорила і лікарям!»

Батько хустянина, що проживає з ним на одному подвір’ї, але в різних будинках зазначив, що дійсно на той час син жив зі співмешканкою у своїй хаті. Того вечора він навіть заходив до них у гості.

«Вони сиділи, їли та вживали спиртне. У них було все добре. Подія сталася наступного ранку. Я тоді до них не заходив. Але був у мене син. Він постукав у двері і повідомив, що жінка себе порізала, викликав їй «Швидку», – розповів чоловік.

Утім судово-медичний експерт пояснив, що судячи з тих травм, які отримала закарпатка, сама собі нанести їх вона не могла.

«Два тілесні ушкодження, які були виявлені у жінки, вона не могла собі нанести. У неї були два ножові поранення у ділянку серця лівого шлуночка, такі поранення собі заподіяти потерпіла не могла через больовий шок від першого проникнення. Ушкодження могли бути нанесені лише сторонньою особою», – зробив висновок спеціаліст.

Отже, суд визнав хустянина винним в умисному нанесенні жінці важких тілесних ушкоджень і засудив до 5 років позбавлення волі.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах