127106
20:38 11.112023

Масовий ракетний обстріл України: є руйнування та жертви

Події 8135

11 листопада росія вкотре тероризувала Україну обстрілами. Повітряна тривога лунала по всій території держави. Ворог прицільно атакував низку цивільних об’єктів у Херсонській, Донецькій, Дніпропетровській, Сумській, Харківській та Запорізькій областях. Найбільше дісталося Херсону, Дніпропетровщині та Сумщині.

Херсон: загинув пенсіонер

Зокрема, як повідомила Херсонська обласна прокуратура, внаслідок атаки постраждали приватні та багато поверхові будинки та господарська інфраструктура, а також автомобілі.

«За даними слідства, в ніч на 11 листопада близько 01:00 збройні сили рф, ймовірно, з реактивних систем залпового вогню «Град» обстріляли село Чорнобаївка Херсонського району.

Із множинними вогнепальними осколковими пораненнями та переломами госпіталізовано 72- річного чоловіка.

Також близько 12:35 окупанти масовано обстріляли середмістя Херсона», – йдеться у повідомленні.

Крім того, пізніше у прокуратурі Херсона сповістили про те, що чоловік, який отримав поранення, у лікарні помер. Відомо також, що травмовано двох жінок.

Дніпропетровщина: пошкодили газопровід

Дісталося під час ракетної атаки і Сумам та області.

«6 людей врятували вогнеборці під час нічної пожежі у Сумах. Горіла квартира на першому поверсі. Одночасно з гасінням пожежі надзвичайники вивели із задимлених квартир на другому та четвертому поверхах 6 громадян, з яких двоє дітей. Пожежу було ліквідовано», – наголосили в ДСНС України.

Крім того, внаслідок обстрілу одного з прикордонних районів Сумщини сталося загоряння обладнання на місцевій підстанції.

Про це у соціальній мережі інформувало Міністерство енергетики у зведенні про роботу енергосистеми. На щастя, обійшлося без людських жертв, а пожежу працівники ДСНС оперативно ліквідували.

Крім того, як зазначили у Міністерстві, у Дніпропетровській області внаслідок обстрілу відключилася одна лінія електропередачі напругою 6 кВ, без світла залишалися понад 1,1 тис. споживачів, а в Нікополі обстрілом було пошкоджено газопровід низького тиску.

Проблеми зі струмом через російські атаки виникли у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Чернігівській, Харківській, Херсонській областях. Частина споживачів тимчасово залишилася без світла.

Однак, як наголосили енергетики, енергогенеруючі потужності продовжили роботу у штатному режимі.

«Запасів вугілля та мазуту на складах достатньо для безперебійної роботи станцій. Обсяг виробленої електроенергії достатній для повного забезпечення потреб споживачів та промисловості», – йдеться у дописі Міністерства енергетики.

Київщина: пошкоджено будинки

По Київщині росіяни вдарили балістикою. Ракети, власне, летіли на столицю, утім їх вдалося збити силами ППО.

«Після тривалої паузи в 52 дні, ворог поновив ракетні атаки по Києву! Після нічного нападу дронів, рашисти намагалися завдати по Києву ракетного удару! 11 листопада приблизно о 8:00 в бік міста була запущена балістична повітряна ціль, за попередніми даними типу «Іскандер». До Києва ракета не долетіла, сили та засоби протиповітряної оборони знищили її на підльоті до столиці. За попередньою інформацією – руйнувань та постраждалих не має», – зазначили в КМДА.

При цьому Київська обласна військова адміністрація повідомила, що в одному з районів області «дві ракети влучили в поле між двома населеними пунктами».

«За оперативною інформацією, вибуховою хвилею пошкоджено 5 приватних житлових будинки. Зокрема, покрівлі, вибиті вікна. Також є незначні пошкодження господарських приміщень та одного з приватних підприємств. Загиблих та постраждалих немає», – інформували в КОВА.

Крім того

Через російські обстріли постраждала і Харківщина. Зокрема, у місті Куп’янськ внаслідок удару безпілотниками зазнали поранень 2 поліцейських. Крім того, було пошкоджено приватний будинок та 2 господарчі споруди, а також сталося загоряння у одній із лабораторій, а в селищі Солоницівка ППЛА росармії вдарили по школі.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді змагалися на чемпіонаті Закарпаття з танцювального спорту
17:03
«Екологічна освіта дітей засобами театрального мистецтва та ігрових практик»: навчально-методичний посібник
16:36
У Хустській ТГ проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура)
16:15
У Коритнянському ліцеї відкрили благодійну виставку-продаж трьох місцевих художників
15:52
У Мукачеві за 4 місяці зафіксовано майже 4500 порушень правил паркування
15:38
Рідним загиблого на Донеччині прикордонника із Закарпаття вручили державну нагороду
15:21
На Тячівщині затримали наркоторговця: за місцем проживання фігуранта проведено обшук
15:08
238 осіб з інвалідністю скористалися послугами Закарпатської служби зайнятості з початку року
14:56
В Ужгородському ТСЦ МВС призначили нового керівника
14:44
Відбулося засіданні виконкому Білківської сільради
14:13
Всі новини