127044
19:44 9.112023

У Міжгір’ї батько тягав за волосся гравієм рідну доньку, а в Перечині жінка різала бекон і встромила ножа в чоловіка

Події 1339

Які лише дивацтва не трапляються у закарпатських родинах. На жаль, нерідко конфлікти закінчуються судовими тяганинами, тижнями, проведеними у медичних закладах, зіпсованим здоров’ям, нервовими зривами та образами на довгі роки.

Неприємності часто трапляються після вжитого алкоголю, але не тільки. Іноді цілком адекватні тверезі люди скоюють страшні речі. Згодом, хоч і каються, але повернути минуле вже не можна… а налагоджувати стосунки з рідними непросто… Про деякі з таких випадків і розповість «Карпатський об’єктив».

Хотів обняти, а опинився у лікарні

Дивний випадок трапився торік у Перечині у цілком порядній родині. Жінка з ножем травмувала власного чоловіка і мало не відправила його на «той світ».

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, «6 серпня 2022 року приблизно 16 годині 50 хвилин дружина, знаходячись в кухонній кімнаті будинку, за допомогою кухонного ножа нарізала бекон», але несподівано до неї наблизився позаду глава сімейства. Він хотів обняти жінку і тихенько підійшов до неї, взяв за плече.

Молодиця настільки налякалася, що «тримаючи в своїй правій руці кухонний ніж, різко розвернулась обличчям до чоловіка, не маючи умислу на спричинення тілесних ушкоджень» заподіяла благовірному «ножове поранення в області передньої черевної стінки зліва від пупка».

Судово-медична експертиза кваліфікувала травми, як «тяжкі тілесні ушкодження, які в момент їх спричинення були небезпечними для життя і здоров`я потерпілого».

Чоловіка госпіталізували з пораненнями декількох частин тонкої кишки та брижі і прооперували. Наразі його здоров’я відновилося і в суді перечинець заявив, що не має до дружини претензій ні морального, ні матеріального характеру.

Суд, який відбувся нещодавно, визнав закарпатку винною в «Необережному заподіянні тяжких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень» і засудив до однорічного іспитового терміну.

Повалив дитину на коліна та тягав по землі

Набагато страшніша історія трапилася у квітні минулого року у Міжгір’ї. Рідний батько просто познущався над неповнолітньою донькою і завдав дитині не лише фізичних, але й страшних моральних травм.

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, у той вечір, приблизно о 22 годині, чоловік, «перебуваючи на подвір’ї біля будинку під час сварки зі своєю дочкою, штовхнув дитину у спину, внаслідок чого вона впала на коліна, після цього схопив її за волосся та знову штовхнув на землю, через що вона впала на гравійну поверхню та вдарилася правою рукою в каміння».

Через напад батька дівчинка отримала «тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому медіального надвиростку правої плечової кістки зі зміщенням та закритого перелому головки правої променевої кістки, які потягли за собою розлад здоров`я більше 21 дня і кваліфікуються як ушкодження середньої ступені тяжкості»

У суді горе-батько навіть не визнав свою провину і все заперечував.

Заявив, що дівчинка дійсно є його рідною донькою і він із нею перебуває у неприязних стосунках через конфлікти з її матір’ю, з якою вони більше не проживають разом.

«Того вечора вийшов на подвір’я, аби зробити огорожу для земельної ділянки, – стверджував чоловік. – Я розмовляв по телефону. До мене підійшла донька. Вона спитала, чому я прийшов і почала висловлюватися на мою адресу нецензурними словами, потім взяла в руки тирсу і кинула мені в обличчя. Я крикнув на неї, піднявся. Донька ж перелякалась і намагалася відбігти, але впала на землю, вкриту камінням. Вона сказала, що напевно зламала руку. Із будинку вийшла дружина і почала на мене кричати».

Також, за словами закарпатця, із колишньою жінкою він проживає окремо, бо через постійні сварки оселився в будинку батька, що розташований поруч. Конфлікти між членами родини тривають більше двох років.

«Мене не допускають до житлового будинку, ініціюють сварки, інколи погрожують та б`ють», – переконував він суддів.

Дівчинка ж повідомила, що справді зробила батькові зауваження, через що він обурився і застосував силу.

«Він лагодив дерев’яну огорожу на подвір’ї, де знаходиться наш із мамою будинок. Я пішла до нього. Батько говорив по телефону із якоюсь жінкою. Зробила йому зауваження. У відповідь він підбіг до мене, штовхнув рукою в спину, а потім взяв рукою за волосся в області голови та знову почав мене штовхати. Я впала і вдарилась об каміння правою рукою ліктем, унаслідок чого отримала перелом руки. Батько часто розпочинає конфлікти і приходить до нас у нетверезому стані, стукає сильно в двері та погрожує фізичною розправою мамі», – наголосила вона, додавши: «Не бажаю своєму кривдникові суворого покарання, але він має не допустити подібні дії в майбутньому і припинити спроби домашнього насильства в сім`ї».

До всього сказаного мати дитини додала, що доньку прооперували у Мукачеві і вона довго лікувалася.

Суд, який відбувався цими днями, визнав міжгірця винним в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 128 КК України («Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження») і призначив йому покарання у вигляді 240 годин громадських робіт. Крім того, чоловік повинен відшкодувати доньці 50 тисяч гривень моральної шкоди.

Можливо, навіть такий лояльний вирок стане йому добрим уроком на майбутнє і більше знімати руки на власну дитину він не буде, адже стосунки з донькою вже й так, на жаль, назвати теплими родинними не можна.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах