126852
10:23 5.112023

Закарпатець зняв відео сексу з десятикласницею і скинув до шкільного чату

Події 966

Справа про зґвалтування школярки на Воловеччині, яка набула всеукраїнського розголосу – не єдина резонансна на Закарпатті. Торік у області трапився ще один жахливий злочин сексуального характеру. Молодик із Іршавщини також зняв на відео і оприлюднив у Інтернеті кадри своєї близькості з дівчиною шкільного віку. Це не було зґвалтуванням, але стало страшним приниженням для учениці, відверті сцени з якою побачили всі однокласники… Тож цього разу суд не був до зловмисника таким поблажливим, як у Волівці…

Що ж трапилося між підлітком, який перебував на заробітках у Чехії та десятикласницею? Яке покарання отримав любитель порно у власному виконанні? Це і з’ясовував «Карпатський об’єктив».

Про пікантні зйомки дізналася мама

Про відео у селі люди знали і перешіптувалися між собою. Треба ж тільки уявити, що через насмішки відчувала дівчина… Сам молодик на той час перебував у Чехії на заробітках. Саме звідти він і закинув сцени любощів із ученицею у мобільний додаток «Telegram». Та ще й не будь-куди, а власне у шкільну групу.

Подія трапилася у 2022 році, але вирок Іршавський районний суд виніс нещодавно. Ігор (імена дійових осіб у матеріалі з етичних міркувань замінено) добре знав, що Ірина навчалася на той час у десятому класі, тож попросив адміністратора долучити його до групи саме з такою назвою, аби показати однокласникам дівчини відзняті ним раніше кадри.

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, «15.09.2022 року о 22:37 годині, будучи неповнолітнім, умисно, в порушення норм духовного і культурного життя суспільства та принципи статевої моралі в суспільстві, перебуваючи в м. Міловіце Чеської Республіки, використовуючи свій персональний мобільний телефон марки «Iphone X» молодик «завантажив відеофайл до чату «10 клас», на якому зображена потерпіла неповнолітня, з інформацією, що належить до дитячої порнографії».

Коли про «порноактора» та свою доньку дізналася мама Ірини, її дуже обурила нахабна поведінка хлопця. Жінка серйозно поговорила з дівчиною і одразу ж звернулася до поліції. Таким чином почалося розслідування.

Ігорю довелося постати перед судом. Варто додати, що інтимна близькість із неповнолітньою, навіть за її добровільної згоди, вважається насильницькими діями по відношенню до неї. Утім судили хлопця не за зґвалтування, а за примушування неповнолітньої до участі у створенні зображень порнографічного характеру (ч. 3 ст. 301-1 КК України).

Люди перекодували один одному відео у приватні повідомлення

Що ж сказав Ігор на своє виправдання? Як пояснив свої дії? А власне нічого особливого… Від надання показань він взагалі відмовився. Однак свою провину визнав, у всьому розкаявся та в Ірини попросив вибачення. Також обіцяв у майбутньому не скоювати нічого подібного.

Від показань у суді відмовилася і сама потерпіла іршавчанка. Її ж сестра Вікторія зізналася, що «відео порнографічного характеру», яке розповсюджував молодик, вона «не бачила, лише чула про нього з розмов, які велися вдома».

А от хлопчина, з яким зустрічається дівчина запевнив, що Віка «відправила йому на телефон відео порнографічного характеру, на якому учасниками є обвинувачений та потерпіла». За його словами, обоє «оголяли статеві органи і між ними відбувався статевий акт».

Набагато більше інформації розповів Богдан, зять матері Ірини.

Він зазначив, що «декілька місяців тому в селі почалися розмови про якесь відео». Обурливі кадри, мовляв, показав йому знайомий.

«На відео я побачив статевий акт у природній і неприродній формі між Ігорем та Іриною, – наголосив чоловік. – Оскільки я не зареєстрований у соціальних мережах, про все дізнався від сторонніх осіб. Пізніше довідався, що відео розповсюдив сам хлопець. Оскільки Олена, мама потерпілої, є моєю тещею, я порадив їй звернутися до поліції з метою притягнення винних у розповсюдженні до відповідальності. Вона дослухалася до моєї рекомендації та так і зробила».

Дівчина, односельця учасників цієї історії, повідомила, що особисто їй однокласниця, яка є учасницею шкільної групи «10 клас», перекинула не одне, а аж два відео, на яких вона побачила кадри близькості між Ігорем та Іриною. Також закарпатка підтвердила те, що автором зйомок був сам молодик і саме він оприлюднив кадри.

Варто додати, що за інформацією поліції, перед скоєнням ганебного вчинку, Ігор повідомляв Іру про те, що може виставити відео в Інтернеті. Таким чином він погрожував дівчині, але не думав над тим, що за такі дії сам може опинитися на лаві підсудних.

Свідчення дала і адміністраторка шкільної групи. Вона пояснила, що 16 вересня 2022 року побачила два відео, на якому зображено сцени інтимної близькості між Іриною та Ігорем.

«Він написав у групу повідомлення: «Чи хочете побачити «пушку». Я, як адміністратор групи «10 клас», на прохання Ігоря, додала його до групи. Він скинув туди два відео, на яких були зображення непристойного характеру за його участю та участю дівчини, нашої однокласниці. Вони були оголені і між ними відбувався статевий акт», – запевнила школярка.

За місцем навчання Ігорю надали негативну характеристику. У той же час сторона потерпілої не заявила цивільного позову щодо відшкодування якоїсь моральної шкоди. Тож суд стягнув із нього всього 4153 гривні, як сплату за проведення експертиз. Також він позбувся телефону, з якого поширював пікантні зйомки…

А за скоєний злочин хлопець отримав реальний термін – 8 років позбавлення волі.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах