126818
20:01 3.112023

Прокуратура на Мукачівщині захистила права дітей з числа ВПО на безкоштовне харчування в освітніх закладах

Події 838

За позовом Мукачівської окружної прокуратури вдалося поновити права дітей з числа ВПО на безкоштовне харчування в освітніх закладах Чинадіївської територіальної громади.

Йдеться про 11-х дітей, які через війну змушені були покинути свої домівки та оселитися на Закарпатті. Двоє з них відвідують початкову школу на території громади, решта – дитсадки.

Було встановлено, що селищна рада, приймаючи сесійне рішення щодо осіб, яких звільнено від оплати харчування, не включила до цього переліку усі пільгові категорії дітей, визначені законодавством.

Поза увагою залишилися діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах (групах), діти з числа внутрішньо переміщених осіб, а також ті, що є членами сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України  чи ветеранів війни.

Через виявлені обставини прокуратура заявила позов до Закарпатського окружного адміністративного суду з вимогою до селищної ради вжити необхідних заходів, аби діти могли безперешкодно користуватися своїм правом на пільгове харчування у дитсадках і школах.

Суд повністю задовольнив позов окружної прокуратури, а нещодавно вдалося досягти реального вирішення ситуації: Чинадіївська селищна рада на сесійному засіданні внесла зміни до попереднього рішення та розширила перелік дітей, які можуть безоплатно харчуватися в освітніх закладах громади.

В умовах війни такий результат діяльності місцевих прокурорів на напрямку представництва допоміг не лише поновити права дітей вказаної категорії, які вже проживають у громаді, а й забезпечити дотримання їх у майбутньому. Адже через активні бойові дії в Україні кількість сімей ВПО на Закарпатті може зростати.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах