126453
10:11 21.102023

На Закарпатті перед судом постане група рекетирів, які вимагали неіснуючі борги у місцевих підприємців

Події 1785

Співробітники Головного управління Національної поліції в Закарпатській області завершили досудове розслідування у справі щодо вимагання двома мукачівцями неіснуючого боргу з місцевого підприємця. Заходи з викриття протиправної діяльності 27-річного та 34-річного мукачівців поліцейські проводили наприкінці серпня за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Закарпатській області.

Саме тоді правоохоронці, у результаті оперативної роботи, впіймали зловмисників на «гарячому». Було встановлено, що мукачівці, погрожуючи фізичною розправою підприємцю та його родині, вимагали з бізнесмена щомісячно сплачувати їм 1500 доларів США.

Під час чергової зустрічі з потерпілим зловмисників і затримали. У них вилучили отримані від потерпілого гроші та інші речові докази, що підтверджують причетність фігурантів до протиправної діяльності.

Зловмисників одразу помістили до ізолятора тимчасового тримання, а за фактом вимагання, вчиненого організованою групою осіб у період дії воєнного стану, слідчі поліції повідомили їм про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України.

Наразі, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, слідчі поліції завершили досудове розслідування у справі. Обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження скеровано для судового розгляду. За скоєне зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі, інформує Поліція Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах