126445
19:45 20.102023

На Закарпатті школяр, в родині якого є 13 дітей, вкрав 2 000 грн на продукти: його засудили на 5 років

Події 5847

У Закарпатській області до 5 років позбавлення волі засудили школяра, який вкрав планшет і 2000 грн. Гроші він віддав матері на купівлю продуктів, оскільки в їхній родині є 13 дітей, з яких 5 – неповнолітніх, та бракує коштів.

Про це йдеться у вироку Іршавського районного суд Закарпатської області.

Хлопець вкрав 2000 грн та планшет

За даними суду, неповнолітній хлопець у червні 2023 року проник до будинку жінки та вкрав там 2000 гривень. У липні 2023 року він знову вкрав у потерпілої планшет Lenovо.

На суді хлопець провину визнав та розкаявся. Він повідомив, що в червні прийшов до будинку потерпілої, щоб попросити води. Коли він помітив, що жінки немає вдома – проник до будинку та вкрав 2000 грн. Кошти він передав матері, щоб та купила продукти харчування. Згодом він вкрав у потерпілої планшет, проте коли прийшла поліція – віддав ґаджет. Підліток просив його суворо не карати та обіцяв відновити навчання у школі.

Що розповіли мати хлопця та соцслужби

Мати хлопця на суді повідомила, що в неї є 13 дітей, з яких 5 – неповнолітні. Вона додала, що ніхто з її родини не працює, а лише підробляють. Син, якого судять, спочатку відвідував школу, проте згодом від цього відмовився. Вона визнала, що син віддав їй 2000 грн і вона витратила все на продукти харчування. Про те, що він вкрав планшет – вона не знала. На суді жінка просила сина суворо не карати і дати можливість продовжити навчання.

Свідок події розповіла, що підліток у присутності поліції повернув потерпілій планшет. Злочину хлопець тоді не заперечував. Власник сільського магазину підтвердив, що в крамниці підозрюваний купував продукти харчування.

Представниця Служби у справах дітей Білківської сільської ради повідомила, що родина хлопця не перебувала на обліку в Службі у справах дітей сільради. Посадовиця просила відпустити хлопця на волю.

Інспекторка сектору ювенальної превенції повідомила, що родина була у них на обліку, оскільки мати не займалась вихованням сина.

Підлітка засудили до 5 років позбавлення волі

За даними суду, підозрюваний підліток був раніше судимий та вчинив злочин під час іспитового терміну. Він проживає з матір’ю та десятьма братами і сестрами у будинку, який не придатний для проживання дітей. Ніхто з дорослих членів сім’ї обвинуваченого не має постійного місця роботи та стабільного заробітку, сім`я живе за рахунок державної соціальної допомоги та тимчасових заробітків, тому перебувають у скрутному матеріальному становищі. Неповнолітній навчається у школі на екстернатній формі навчання.

Суд визнав хлопця винним за ч.4 ст.185 КК України та засудив до 5 років позбавлення волі. Також підліток повинен заплатити 3107 грн за проведення експертизи.

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини