126318
14:04 17.102023

СБУ викрила ділків, які переправляли за кордон призовників: ліквідовано чергову «схему» в Берегівському районі

Події 1485

На Закарпатті Служба безпеки України встановила трьох зловмисників, які допомагали чоловікам призовного віку покинути територію України без законних на це підстав.

Вартість їхніх «послуг» становила 3 тисячі доларів США з однієї особи.

За даними слідства, організатором незаконного переправлення потенційних призовників за кордон виявився мешканець Берегівського району.

До «співпраці» він залучив двох підлітків, які допомагали «клієнтам» безперешкодно потрапити до сусідньої країни через річку, що проходить на межі державного кордону. У вартість «послуг» ділки включили рятувальні жилети для «безпечного» перетину рубежу.

У межах слідчо-оперативних дій правоохоронці затримали організатора схеми та двох переправників під час спроби організувати нелегальний «трансфер».

Наразі організатору оголошено про підозру за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон).

Тривають слідчі дії для встановлення усіх обставин та причетних до правопорушення осіб.

Викриття каналу здійснювали співробітники СБУ в Закарпатській області спільно зі співробітниками Мукачівського прикордонного загону, слідчими Берегівського РУП ГУНП в Закарпатській області за процесуального керівництва Берегівської окружної прокуратури.

Про це інформує пресслужба УСБУ в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах