126285
13:09 16.102023

ДБР повідомило про підозру в держзраді агенту кремля, який служив на Закарпатті

Події 1007

Працівники ДБР повідомили про додаткову підозру правоохоронцю, який служив на Закарпатті та виявився агентом російських спецслужб.

Після зради та втечі, він дав велике інтерв’ю одному з російських пабліків, де розповів, що підривною діяльністю проти України займався з 2014 року, ще під час служби на Луганщині. Чоловік надавав терористам з так званої лнр інформацію про розміщення підрозділів збройних сил України.

З початком повномасштабного вторгнення він почав активніше співпрацювати з російським фсб. Правоохоронець служив у прикордонних підрозділах у Лисичанську і отримана від нього інформація нібито допомагала ворогу завдавати точних ударів по позиціях ЗСУ.

Отримавши поранення і пройшовши реабілітацію, він скористався можливістю перевестися на Закарпаття і у червні 2022 очолив групу кіберзахисту відділення зв’язку одного з прикордонних підрозділів.

Зрадник вихвалявся, що на цій посаді він продовжував передавати дані російським спецслужбам. А коли дізнався, що його збираються перевіряти – повідомив про це своїм кураторам з кремля. За їх вказівкою, у складі групи ухилянтів він незаконно перетнув кордон з Угорщиною, надалі вилетів у Стамбул, а вже звідти – до Москви.

Зрадник розповів, що його родина вже отримала російське громадянство і він нібито планує оселитися на Далекому Сході, де йому пропонують роботу та житло.

Тож йому повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Санкція статей передбачає покарання – до 15 років ув’язнення. Наразі перевіряються контакти зрадника та його можливості щодо передачі таємних даних.

Раніше йому вже повідомлено про підозру у дезертирстві (ч. 4 ст. 408 КК України).

Процесуальне керівництво здійснює Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах