125795
10:26 3.102023

На кордоні з Угорщиною виявили незадекларовану техніку, серед якої – сучасний iPhone 15 Pro

Події 1330

На митному посту «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, закарпатські митники упередили незаконне ввезення в Україну партії сучасної техніки, яку намагалися завезти на митну територію України в обхід декларування та оподаткування.

Переміщував товар 42-річний житель Івано-Франківщини, який повертався додому на мікроавтобусі з Італії. Під час проходження митних формальностей водій свідомо обрав «зелений коридор», який дозволяє громадянам перевозити виключно товари без декларування та оподаткування. Усно також підтвердив про наявність речей для особистого користування, загальна вартість яких не перевищує дозволену митним законодавством для переміщення товару на одну особу, а це – до 500 євро та до 50 кг.

Втім, під час перевірки багажного відсіку транспортного засобу митники виявили серед інших речей коробку, в якій знаходилися мобільні телефони, комп’ютери, планшети різних моделей та аксесуари. Зокрема, кілька ноутів ««GP76 Leopard», «Mac Book Pro» та «Mac Book Air»; планшети «Ipad», мобільні телефони: «Iphone 15 Pro max», «Iphone 12», «Iphone 11» та навушники «AirPods».

Тож, відносно водія складено протокол про порушення митних правил за ч. 2 статті 471 Митного кодексу України. Санкції цієї статті передбачають накладення штрафу у розмірі 30% вартості предметів правопорушення. За попередньою оцінкою загальна вартість незадекларованої техніки – кілька сотень тисяч гривень. Остаточну оцінку предметів правопорушення визначить спеціаліст-експерт.

Про це повідомляє Закарпатська митниця.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах