125765
15:52 1.102023

Закарпатські рятувальники двічі надавали допомогу одній туристичній групі

Події 1320

Сьогодні вранці до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що під час проходження туристичного маршруту, в районі полонині Клифа Рахівського району четверо туристів з Сумської, Київської та Волинської областей (2002, 2004, 2005 та 2008 років народження) потребують допомоги від рятувальників. Через сильну перевтому та незначні травми вони не могли продовжувати рух разом з рештою групи, тож звернулись до Служби порятунку.

Фахівці пошуково-рятувального відділення м. Рахів дістались до них та вже за декілька годин спустили до села Луги, Рахівського району.

З’ясувалось, що група туристів у складі 60 осіб вирішила піднятись на гору Піп Іван Чорногірський, але, ще на початку сходження двом туристкам стало зле, тож іще 29 вересня їм допомагали рятувальники. Решта групи дійшла до озера Бребенескул та розділилась. Більшість з туристів вирішили повертатись вниз, а 16 чоловік все ж таки хотіли здолати складні рельєфи Карпат. Сьогодні четверо з групи також звернулись по допомогу, тож і їх рятувальники спустили до найближчого населеного пункту.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах