125734
11:10 29.092023

Поліцейські Закарпаття попереджують про шахрайську схему «Соцвиплати під час війни»: як себе вберегти

Події 1342

Співробітники поліції Закарпатської області продовжують загальнонаціональну кампанію з протидії шахрайству. Правоохоронці розповідають громадянам про найпоширеніші схеми аферистів та як не стати жертвою шахраїв.

Однією з поширених афер, які використовують зловмисники, є схема «Соціальні виплати під час війни». За цією схемою, зазвичай, громадяни добровільно передають інформацію, завдяки якій їхніми коштами можуть заволодіти шахраї.

Здебільшого зловмисники телефонують з незнайомого номера та представляються співробітниками «благодійної організації» чи «благодійного фонду». Під час розмови вони обіцяють надати фінансову допомогу та для її отримання просять своїх «потенційних жертв» надати особисті дані.

Правоохоронці нагадують, як діяти у випадках, коли ви отримали такий дзвінок:

— Потрібно поставити слухавку та звернутися до своїх родичів або представників влади та перевірити, чи ви дійсно можете отримати таку допомогу;

— Повідомити про подію до правоохоронців, зателефонувавши на лінію «102».

Будьте уважними та ніколи не повідомляйте особисті дані та номер банківської карти, термін її дії CVV2-код, а також не передавайте паролі, що надходять в SMS-повідомленнях. Так ви зможете зберегти свої гроші та уберегтися від шахраїв.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах