125461
13:52 20.092023

На Закарпатті підрахували збитки лісового фонду внаслідок негоди

Події 1178

Наслідки негоди, що пронеслася Закарпаттям наприкінці серпня, класифікували як надзвичайну ситуацію природного характеру місцевого рівня.

Відповідне рішення підтримали на черговому засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС. Про це повідомив перший заступник голови обласної військової адміністрації Мирослав Білецький.

За його словами, тоді через погіршення погодних умов, грози, сильні короткочасні дощі, град та шквалисте посилення вітру в області були пошкоджені покрівлі будівель, лінії електропередач, без енергопостачання залишилися споживачі в 43 населених пунктах.

«Крім того, постраждав і лісовий фонд краю. Вітровали та вітроломи зафіксували на територіях філій Мукачівського, Свалявського, Ужгородського та Рахівського лісових господарств», – зазначив Мирослав Білецький.

Немало часу знадобилося для того, щоб провести обстеження та підрахувати втрати.

«Фахівці підрахували, що від негативного впливу стихії постраждало 513,7 га лісового фонду, зокрема знищено 141,5 га та пошкоджено 372,2 га.

Відтак лісівники встановили, що загальна сума збитків, нанесених лісовому фонду внаслідок погіршення погодних умов, становить понад 45 млн грн», – прокоментував перший заступник керівника краю.

Про це інформує Закарпатська обласна військова адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах