125318
08:45 15.092023

СБУ викрила чергову зрадницю, яка добровільно вступила в співпрацю з ворогом у тимчасово окупованому Мелітополі

Події 1020

Слідчі СБУ в Закарпатській області зібрали обґрунтовані докази вини мешканки Запорізької області, яка з початку повномасштабного вторгнення добровільно перейшла на бік ворога та обійняла посаду головного лікаря «мелітопольського центру первинної медико-санітарної допомоги».

За даними СБУ, під час окупації міста зрадниця керувала медустановою та надавала всіляку допомогу окупантам у встановленні та підтриманні їх незаконної влади. Вона підписувала накази та розпорядження, спрямовані на забезпечення функціонування сфери охорони здоров’я на т. зв. «звільнених» територіях.

Також вона прийняла пропозицію окупантів очолити «раду головних лікарів департаменту охорони здоров’я військово-цивільної адміністрації запорізької області».

Крім виконання своїх безпосередніх обов’язків, жінка брала участь в онлайн-нараді з президентом рф, під час якої доповідала йому про ситуацію з медустановами в тимчасово окупованому Мелітополі.

Співробітники СБУ задокументували її злочинні дії і повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

СБУ попереджає: кожен, хто перейшов на бік ворога, неодмінно буде покараний за законом.

Викривали зловмисницю оперативники СБУ в Запорізькій області. Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Про це повідомляє пресслужба УСБУ в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах