125305
16:07 14.092023

На щиті: в останню путь провели полеглого воїна Сергія Шикулу

Події 1546

На Закарпатті прикордонники попрощалися з полеглим побратимом сержантом Сергієм Шикулою. Прикордонник загинув 28 серпня 2023 року у бою з російськими окупантами.

Сергій Васильович Шикула народився в селі Мокра Закарпатської області 17 липня 1981 року. З 2015 по 2017 рік проходив військову службу у підрозділах Чопського та Краматорського прикордонних загонів.

22 вересня 2022 року Сергій Васильович був прийнятий на військову службу за контрактом та призначений для проходження служби у відділ прикордонної служби «Ужгород» Чопського загону. У липні 2023 року сержант Сергій Шикула у складі зведеного підрозділу вирушив на захист України для виконання бойових завдань на Бахмутський напрям, де разом побратимами винищував агресора.

28 серпня 2023 року прикордонник разом з побратимами виконував завдання з евакуації пораненого з вогневої позиції. Група потрапила під ворожий мінометний обстріл. На жаль, у ході виконання бойового завдання Сергій Шикула отримав численні осколкові поранення, не сумісні з життям.

Героя поховали у селі Тур’я-Бистра Ужгородського району, де він проживав з родиною. Його подвиг назавжди залишиться у пам’яті побратимів.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах