125121
11:56 8.092023

У Вишкові «поскублися» дві жінки, а в Хусті чоловік добив до смерті пенсіонерку

Події 1557

Розпускати кулаки багато хто з закарпатців найбільше любить по відношенню до слабших, адже в такому разі можна показати свої переваги і не отримати гідну відсіч. Найчастіше від фізичної сили потерпають жінки – дружини, співмешканки, доньки, матері, або ж часом – і сусідки… Утім деколи молодиці й самі так чубляться між собою, що аж пір’я летить. При цьому, коли ще й хильнуть зайвого, адреналіну у них часом може бути не менше, ніж у представників сильної статі.

«Карпатський об’єктив» зібрав добірку судових рішень із останніми «розбірками» між нашими краянами. І якщо один випадок закінчився практично примиренням, то інший мав трагічний фінал.

У бій ідуть жінки…

Дивна подія трапилася у селищі Вишково, що на Хустщині. Дві жінки почали з’ясовувати стосунки прямо у кафе, на очах у відвідувачів закладу. Їх не хвилювало навіть те, що знаходяться у громадському місці і що порушують при цьому ще й порядок. Утім розв’язка цієї історії відбувався уже за межами кафетерію.

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, 2 червня цього року приблизно о 20 годині вечора, уродженка Рахівщини «на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин зі своєю знайомою, розпочала сварку, під час якої, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, їх карність, суспільну-небезпечність та наслідки, що можуть настати при їх вчиненні, діючи умисно, з метою спричинення тілесних ушкоджень, підійшла до знайомої вишківчанки, схопила її за плечі і повалила на землю».

Але на цьому молодиця не вгамувалася. Навпаки – ще більше розлютилася, як кажуть, зайшла у роль. Тож «стиснула руки в кулак та почала наносити тілесні ушкодження в область тулуба та обличчя» суперниці, спричинивши їй тілесні ушкодження у вигляді ран та синців.

Судово-медична експертиза кваліфікувала травми жінки, як легкі тілесні ушкодження. Тим не менше, за свою протиправну поведінку, закарпатці довелося постати перед судом.

Свою провину у вчиненому жінка визнала, у всьому розкаялася і обіцяла виправитись.

«Це було на початку літа увечері, точної дати не пригадую, – запевнила вона. – Ми сиділи у Вишкові у кав’ярні. Підійшла знайома у стані алкогольного сп`яніння і почала мене ображати. Ми пішли геть, а вона почимчикувала за нами, продовжувала ображати, почала чіплятися. Я вдарила її в обличчя кулаком. Однак вона продовжила лізти і почала бити мене кулаками»

«Суперниця по рингу» жінки на судове засідання навіть не з’явилася, написала заяву про розгляд без її присутності.

Тож суд визнав закарпатку винною в умисному нанесенні тілесних ушкоджень знайомій та присудив їй 850 гривень штрафу.

Прийшов купити цигарки

Інший випадок трапився навесні у Хусті. Як не прикро, та знущання над літньою жінкою призвело до фатальних наслідків.

12 березня цього року мешканець закарпатського райцентру завітав у гості до 79-річної бабусі. І все б нічого, але чоловік так побив стареньку, що нещасна віддала Богу душу. Не підозрювала літня жінка в той день, що впустила до квартири власного душогуба, який накинувся на неї з кулаками, хоча казав, що хотів тільки купити цигарки.

Трагедія сталася надвечір, о18 годині 30 хвилин за місцем проживання старенької. Суд у справі відбувся нещодавно.

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, хустянин ніде не працював, не мав судимостей, одруженим не був. У той день він «перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння (у його крові було виявлено 5,2 проміле алкоголю), умисно, тобто усвідомлюючи протиправність карність та суспільну небезпечність своїх дій, а також настання суспільно небезпечних наслідків, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, під час сварки» наніс пенсіонерці «декілька ударів руками затиснутими в кулак по голові». Фізичної сили з боку гостя бабуся не витримала і впала на підлогу. Утім чоловік на цьому не вгамувався. Він «продовжив наносити удари ногами по голові та тулубу лежачої жінки».

Судово-медична експертиза засвідчила на тілі старенької сильні забої та синці, переломи ребер, крововиливи в голові, тобто тяжкі тілесні ушкодження. Від отриманих травм жінка померла 19 березня о 3 годині 10 хвилин у терапевтичному відділенні Хустської районної лікарні.

Свою провину чоловік у суді визнав лише частково, свою агресивну поведінку пояснював тим, що був п’яним.

«У той день я прийшов до бабусі, щоб купити цигарки, – запевнив він. – Оскільки перебував у стані алкогольного сп’яніння, між нами почалася сварка. Я почав наносити пенсіонерці удари по різним частинам тіла. Після цього пішов з квартири. Через те, що був нетверезим, точно не пригадую, скільки разів ударив її та куди саме».

Онук убитої старенької розповів, що того вечора йому зателефонували сусіди, які й повідомили, що бабусю побили. Коли приїхав до неї, закривавлена пенсіонерка перебувала у стані шоку, але сидіти на ліжку могла. На місці вже перебували працівники поліції. Саме він і відвіз родичку до лікарні.

Знайомі пенсіонерки також дали свідчення в суді. Зокрема, одна з сусідок зізналася, що товаришувала з покійною.

«Ми почули її у квартирі дивні звуки. Зайшла до сусідки. Вона лежала на підлозі, а над нею стояв молодий чоловік. Він був п’яним і вимагав гроші. Я допомогла їй дійти до ліжка та викликала поліцію!», – наголосила жінка.

На жаль, незважаючи на те, що пенсіонерці надали кваліфіковану медичну допомогу, при чому – своєчасно, врятувати її життя не вдалося.

Суд визнав чоловіка винним в умисному нанесені літній жінці тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили її смерть і призначив йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах